Yüksekova’da sahur vakti 3,1 büyüklüğünde deprem

Yüksekova’da sahur vakti 3,1 büyüklüğünde deprem
Sahur vakti Yüksekova'da görülen deprem korkuttu. Depremin büyüklüğü 3,1 olarak açıklandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur vakitlerinde meydana gelen 3,1 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Yaşanan deprem, AFAD verilerine göre, saat 03.37'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yerin 5,0 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin ardından bölgede can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Bölgede aylardır sık sık depremler meydana gelirken, yer bilimcileri Hakkari genelinde 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin olma ihtimaline dikkat çekiyor. Bu son depremin ardından yetkililer, bölge halkını olası afetlere karşı uyanık olmaya çağırarak gerekli önlemleri almalarını hatırlattı.

Deprem, bölgede daha önce meydana gelen sarsıntılarla birlikte, deprem riski yüksek olan bölgelerde alınması gereken tedbirlerin bir kez daha gözden geçirilmesine neden oldu. Depremin etkisiyle oluşan can ve mal kayıplarının önüne geçebilmek adına, vatandaşların deprem anında güvenli bölgelere geçmeleri ve afet hazırlıklarını sürdürmeleri önem arz ediyor. Yetkililer, bölgedeki deprem aktivitesini yakından takip ederek gerekli önlemleri almayı sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar