Yüksekova’da lapa lapa kar yağışı!

Yüksekova’da lapa lapa kar yağışı!
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, ilçeyi beyaza bürüdü

Günlerdir devam eden soğuk havanın ardından kar yağışıyla birlikte sürücüler zor anlar yaşadı. İlçenin İpekyolu ile Cengiz Topel caddelerinde seyir halinde bulunan araçlar, yoğun kar yağışı nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Özellikle Yüksekova-Esendere Karayolu, yoğun kar yağışının etkisiyle ulaşıma kapanırken, Karayolları ekipleri 117. Yüksekova Şube Şefliği tarafından yol açma çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte sürücüler, buzlanma ve kaygan zemin nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Kar yağışının şehre görsel bir şölen sunduğunu ifade eden vatandaş Nurettin Bartın, "Günlerdir ilçede soğuk havalar hakimdi. Akşam saatleri itibariyle lapa lapa kar yağışı başladı. Aslında güzel oldu çünkü baya pis bir kömür dumanı var, belki bu bitirir az da olsa" şeklinde konuştu.

İl Özel İdare ve Yüksekova Belediyesi ekipleri, mahalle, köy ve mezra yollarında kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte ekipler, ulaşımı sağlamak ve güvenliği sağlamak adına yoğun bir çaba sarf ediyor. Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte vatandaşlar, kış lastiği takılı olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar