Yüksekova’da bir ev sular altında kaldı!

Yüksekova’da bir ev sular altında kaldı!
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan yoğun yağışlar, Metin ailesini zor durumda bıraktı.

Hakkari'de dün gece başlayan yağışlar nedeniyle ilçede su baskınları yaşanırken, Yeni Mahalle'de yaşayan Sabri Metin'in evi sular altında kaldı. Beş kişilik ailenin evinde yaşanan mağduriyet, komşularının da yardımıyla giderilmeye çalışıldı. Sular altında kalan evin durumu karşısında aile, akrabalarına sığınmak zorunda kaldı. Komşuları, suların tahliyesi için vidanjör çağırarak yardımcı olmaya çalıştı. Ayrıca, eşyalarını kurtarmak isteyen komşuları, ailenin yanında durarak destek verdiler.

Mağduriyeti yaşayan Sabri Metin, yoğun yağışlarda evlerinin zarar gördüğünü ve bu durumun ailelerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Metin, "Dün gece başlayan yoğun yağışlardan dolayı evimiz sular altında kalarak kullanılmaz hale geldi. Evin içindeki bütün malzeme zarar gördü. Çocuklarımı akrabalarıma bıraktım. Mağdurum. Yetkililerden yardım talep ediyorum" dedi.

Komşularından Nejdet Uca ise, yaşanan durumu değerlendirerek, "Malum dünden beri yoğun bir yağış var ve bu yağışla ilçe su altında kaldı. Bugün konuşumuz Sabri Metin’in evini su bastı. İnşallah kısa sürede konuşumuzun evi eski haline gelir. Umarım yetkililer destekte bulunur" şeklinde konuştu.

Yağışlar nedeniyle yaşanan bu tür olumsuz durumların önüne geçilmesi için yetkililerin yardım taleplerine hızla cevap vermesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar