Yüksek tansiyondan tümör saptandı

Yüksek tansiyondan tümör saptandı
İzmir'de yaşayan 60 yaşındaki Bekir Hafız Nurdoğdu, hiç düşmeyen yüksek tansiyon nedeniyle başvurduğu doktorunda böbrek üstü bezinde tümör olduğunu öğrendi.

Robotik cerrahi ile tümörü alınan Nurdoğdu, 3 günde taburcu oldu.
Uzun yıllardır tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon tedavisi gören 60 yaşındaki Bekir Hafız Nurdoğdu, son yıllarda tansiyonunun 15-16’nın altına düşmemesinden şikayetçiydi. Endokrinoloji Uzmanı Dr. Yavuz Selim Demir’in muayenesi ve tetkikler sonucunda, hastanın sağ böbrek üstü bezinde tümör tespit edildi. Tümörün alınması için Genel Cerrahi ve Endokrinolojik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr.Varlık Erol'a başvuran hasta, kendisine önerilen robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat oldu.

“ROBOTİK CERRAHİ HASTAYA KOLAYLIK SAĞLIYOR”
Nurdoğdu’nun iki saat süren ameliyatın ardından üç gün sonra taburcu olduğunu belirten Prof. Dr. Varlık Erol, “Robotik cerrahi, özellikle adrenal bez denilen böbrek üstü bezi tümörü gibi derin alanlardaki hareket kabiliyeti ve görüntüleme sistemi sayesinde hastalara ve cerrahlara büyük kolaylık sağlıyor. Geride tümör kalmıyor ve hastalar kısa sürede normal hayatlarına dönebiliyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar