Yüksek fiyatlar ilgiyi o araçlara yöneltti! Talep giderek artıyor

Yüksek fiyatlar ilgiyi o araçlara yöneltti! Talep giderek artıyor
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, artan araç fiyatları ve üst üste gelen akaryakıt zamlarının tüketiciyi daha önce hiç olmadığı kadar daha ekonomik modellere yönelttiğini söyledi.

YÜKSEK FİYATLAR İLGİYİ O ARAÇLARA YÖNELTTİ

Türkiye''de sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları yükselirken, akaryakıtta yaşanan büyük yükseliş de piyasaları olumsuz etkiliyor. Bu nedenlerle vatandaşların talebi de değişiyor.

Dünya Gazetesi''nden Aysel Yücel''in haberine göre, Bozkurt, tüm dünyada hızla büyüyen SUV pazarının da Türkiye’de daha ucuz modellerin olduğu B segmenti üzerinden yükseldiğine dikkat çekti.

B-SUV’un SUV segmentteki payı yüzde 57’ye ulaştı. Pandemi öncesinde pazarın hakimiyeti bir üst segment olan C-SUV araçlardaydı.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın otomobil pazarına etkisini değerlendiren Ali Haydar Bozkurt, “Son 3-4 ayda daha önce hiç olmadığı kadar hibrit araç soran oldu. Artık bayiye gelen üç müşteriden ikisi hibrit soruyor. Tüm modeller için hibrit talebi artıyor. Çünkü birçok avantajının yanında önemli ölçüde bir yakıt tasarrufu sağlıyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar