YSK açıkladı: 4 yerde seçmen yeniden sandık başına gidecek

YSK açıkladı: 4 yerde seçmen yeniden sandık başına gidecek
YSK, 2 ilçe ile 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AKP 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1, İYİ Parti ise 1 şehirde belediye başkanlığı kazandı.

Seçimin ardından itiraz süreci başladı. Sonuçlara ilişkin yapılan itirazlar neticesinde Yüksel Seçim Kurulu (YSK), Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi ile Edirne ve Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, 2 Haziran'da sandık başına gidecek.

Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin karar, MHP'nin mühürsüz oy torbaları iddiasıyla yapılan itiraz sonucunda alındı. Hilvan ilçesinde ise oy yakma görüntülerinin ortaya çıkmasıyla seçimlerin yenilenmesi kararı verildi.

SİYASİ PARTİLER HANGİ İLLERE İTİRAZ ETTİ?

Siyasi partiler de seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarda bulundular.

VAN

Van'da DEM Partili Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilmesi ve mazbatanın AKP adayına verilmesi üzerine DEM Parti YSK'ya başvurdu.

HATAY

Hatay'da AKP'nin adayı Mehmet Öntürk'e verilen mazbata için yapılan itirazlar devam ederken, CHP "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle tekrar YSK'ya başvurdu.

ARDAHAN, ORDU VE KÜTAHYA

Ardahan, Ordu ve Kütahya'da da benzer şekilde seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar