Yozgat’ta canlı hayvan pazarları kapatılacak

Yozgat’ta canlı hayvan pazarları kapatılacak
Yozgat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, il genelindeki canlı hayvan pazarları, şap hastalığına karşı alınacak tedbirler kapsamında geçici bir süreliğine kapatılacak.

Yozgat Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararın ardından, il genelinde faaliyet gösteren bütün hayvan pazarları, 15 Ocak Pazartesi gününden itibaren kapatılacak.

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şap hastalığının yayılmasını engellemek ve hayvan sağlığını korumak amacıyla alınan bu tedbirin geçici bir süreliğine uygulanacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, hayvan sahipleri ve pazar işletmecilerinin bu süreçte gerekli önlemleri almaları ve ilgili kurallara uymaları gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, şap hastalığıyla mücadele kapsamında Yozgat genelinde gerekli kontrollerin sıklaştırılacağı ve veterinasyon ekiplerinin denetimlerini artıracağı bildirildi. Yozgat Valiliği, bu tedbirlerin hayvan sağlığını korumak adına alındığını ve ilerleyen günlerde yapılan değerlendirmeler sonucunda pazarların tekrar açılıp açılmayacağına dair bir kararın duyurulacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar