Yozgat’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Yozgat’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik öncesi, katılımcılar kadınlar tarafından yapılan resim ve el sanatları sergisini ziyaret etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kadınların gününü kutlayarak, "Kadını yerinde bırakan bir milletin ileri gitmesi mümkün değildir" sözüyle başladığımız yüzyılımızda bugünlerde de kıymetli Cumhurbaşkanımızın riayetinde kadınlarımızın eli, merhameti, yüreği ve cesaretiyle yol almaya devam ediyoruz" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise kadınların Türk toplumundaki ayrıcalıklı yerine dikkat çekerek, kadınların baş tacı olduğunu ifade etti. Köse, Yozgat Belediyesi olarak kadınların her alanda destekçisi olduklarını belirterek, "Özellikle kurduğumuz kadın kooperatifimizle birlikte birçok hanım kardeşimizi istihdam ettik ve bu çalışmayı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi ve mani şiir programı gerçekleştirildi. Program, İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner tarafından verilen konferans ile sona erdi. AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan, kurum müdürleri ve birçok kadın da etkinliğe katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar