Youtube taklitçilere savaş açtı

Youtube taklitçilere savaş açtı
YouTube platformunda bazı güncellemeler yapmaya ve bazı şeylerin fişini çekmeye karar verdi.

YouTube platformunda hayran hesapları işletenler, yakında izleyicilere kanallarının orijinal sanatçı, içerik oluşturucu veya markayla bağlantılı olmadığını açıklamak zorunda kalacak. Kanal adından veya tanıtıcısından bir hayran hesabı işlettikleri zaten belli değilse, bu bilgileri güncellemeleri gerekecek. Kanal açıklamasına “hayran hesabı” eklemek tek başına yeterli olmayacak. Kural 21 Ağustos’ta yürürlüğe girecek.

Yönerge, platformun kimliğe bürünme yönergelerinde yapılan daha kapsamlı değişikliklerin bir parçası olarak duyuruldu. TechCrunch’ın belirttiği gibi, hayran hesabı olduğunu iddia eden ancak bunun yerine başka bir kanalı taklit eden ve aynı içeriği yükleyen kanalların yanı sıra yalnızca küçük bir ad değişikliğiyle (boşluk eklemek gibi) neredeyse aynı görünen kanallar yasaklanacak. Kullanıcıların başka biri gibi davranarak videolara yorum yapmasına veya mevcut bir haber kanalını taklit etmesine izin verilmeyecek.

Hayran hesaplarına yönelik bu yeni yönergeler, YouTube’un taklitçilere baskı yapmasına yardımcı olacak. Bir YouTube blog gönderisinde, “Bu güncelleme aynı zamanda izleyicilerin etkileşimde bulundukları ve takip ettikleri kanallar tarafından yanıltılmamasını ve içerik oluşturucuların adlarının ve benzerlerinin kötü amaçlarla kullanılmamasını sağlayacak” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar