Otobüste namaz tartışmasına Öz Erçiş'ten laiklik yanıtı

Otobüste namaz tartışmasına Öz Erçiş'ten laiklik yanıtı
Şehirlerarası taşımacılık firması olan Öz Erciş Seyahat, namaz için mola talep eden yolcuya mola verilmeyeceği cevabıyla ilgili çarpıcı bir savunma yaptı. Laiklik ilkesine vurgu yapan otobüs şirketinin açıklamasında, "Sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir" denildi.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSTE NAMAZ TARTIŞMALARINA 'ANAYASA'LI CEVAP!

Şehirlerarası taşımacılık firması olan Öz Erciş Seyahat ile yolculuk yapan bir vatandaş, namaz kılmak için 3 dakikalık bir mola verilmesini talep etti. Araç sürücüsü ise mola vermenin mümkün olmadığını ve namazı sonra kılmasını yolcuya iletti. Öz Erciş firması tarafından yapılan açıklamada olaya ilişkin "Birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen yolcuların anayasal hakları görmezden gelinemez" ifadelerini kullandı. Firma tarafından yapılan bu açıklama sosyal medyada gündeme geldi.

Öz Erciş Seyahat firmasına ait 65 DH 854 plakalı otobüs ile yolculuk yapan Abdullah Gündüz isimli bir yolcu öğle ve akşam namazını kılmak için otobüs sürücüsünden 3 dakikalık bir mola talebinde bulundu. Abdullah Gündüz isimli bir yolcu,"3 dakika mola talep etmeme rağmen inatla mola vermeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİDİR''

Şehirlerarası taşımacılık firması olan Seyahat Öz Erciş sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergâhlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14. maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz. Anayasanın 23. maddesi ''yerleşme ve seyahat hürriyeti''ni ve 24. maddesi ''din ve vicdan hürriyeti''ni güvence altına almıştır" dedi. Konuşmasını sürdüren Öz Erciş, "Buradan hareketle müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir. Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz" açıklamasında bulundu.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar