Yola çıkacaklar dikkat: En çok trafik kazasının yaşandığı gün ve ay belli oldu

Yola çıkacaklar dikkat: En çok trafik kazasının yaşandığı gün ve ay belli oldu
Milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı dolayısıyla memleketlerine veya tatil beldelerine akın ederken, tatilin sonuna gelinmesiyle eve dönüş yolculukları başladı. Eve dönüş yolunda yaşanan kazaların haberleri peş peşe gelirken, Türkiye'de en çok kazanın yaşandığı gün ve ay belli oldu.

TÜİK verilerine göre Türkiye''de 2021 yılında meydana gelen 187 bin 963 ölümlü yaralanmalı kazanın aylara göre dağılımına bakıldığında Temmuz ayı %11,7 pay ile en fazla kazanın meydana geldiği ay olurken Şubat ayı %4,8 pay ile en az kazanın meydana geldiği ay oldu.

Haftanın günlerine göre bakıldığında ise ölümlü yaralanmalı kazaların %15,7 pay ile en fazla Pazartesi günü ve %11,7 pay ile en az Pazar günü gerçekleştiği görüldü. Kazaya neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları %87,1 ile ilk sırada. Türkiye''de 2021 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 224 bin 418 kusura bakıldığında kusurların %87,1''inin sürücü, %8,2''sinin yaya, %2,6''sının taşıt, %1,8''inin yolcu ve %0,4''ünün yol kaynaklı olduğu görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar