YÖK'ten yan dal uzmanları ve asistanların ek ödemelerine zam açıklaması

YÖK'ten yan dal uzmanları ve asistanların ek ödemelerine zam açıklaması
YÖK, Üniversite hastanelerindeki yan dal uzmanları ve asistanlara ek ödemelerde artış yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite hastanelerinde görev yapan yan dal uzmanları ve yan dal asistan-araştırma görevlilerinin ek ödemelerinde artışa gittiğini duyurdu.

Yapılan düzenleme ile yan dal uzmanları ve yan dal asistan-araştırma görevlilerinin taban ödemelerinde artış sağlandı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, üniversite hastanelerinde görev yapan yan dal uzmanlık eğitimini tamamlamış yan dal uzman ve yan dal asistan-araştırma görevlilerinin taban ödemelerinin yüzde 100, yan dal uzmanlık eğitimi almakta olan asistan ve araştırma görevlilerinin taban ödemelerinin de yüzde 50 oranında artırıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nda olduğu gibi üniversite hastanelerinde görev yapan yan dal uzmanlık eğitimi alan ve eğitimini tamamlamış asistan ve araştırma görevlilerinin taban ödemelerinde artış yapılarak daha adil bir maaş düzenlemesi sağlanmış oldu.

YÖK'ün konuya ilişkin yayımladığı 'Yükseköğretim Kurumları'nda Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', 31 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete'de yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar