Yoklama başvurusunda askerlik şubesine gitmeye gerek kalmayacak!

Yoklama başvurusunda askerlik şubesine gitmeye gerek kalmayacak!
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, askerlik başvuru sürecinin tamamen e-Devlet'e aktarılacağını açıkladı. Yürürlüğe girecek uygulama ile yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar tüm detaylar e-Devlet'ten öğrenilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, askere gidecek vatandaşlar için müjdeyi duyurdu. Artık askerlik şubelerinde sıra beklemeye gerek kalmadan e-Devlet aracılığı ile bütün askerlik başvuru süreci yönetilebilecek.

"EN GEÇ GELECEK AY YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

Koç, "Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz. Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar her şeyi bilecekler. Bu ay ya da gelecek ay Savunma Bakanlığımızla birlikte bu hizmeti açmış olacağız. Bu da en fazla kullanılan hizmetlerden birisi olacak." ifadelerini kullandı.

"EV VE 2. EL ARAÇ ALIP-SATACAKLARA YENİ HİZMET"

Koç, e-Devlet''e gelen yeniliklerin yalnızca askerlikle sınırlı olmadığını, gayrimenkul ya da araç satışında da güvenliği artıracak önlemler alındığını belirterek "Üç gün önce yeni bir hizmet daha açtıklarına işaret eden Koç, "Takasbank ile birlikte artık ev satışlarında bile paranın transferi mümkün. Ev sattığınız zaman güvenli bir şekilde hiç parayı görmeden Takasbank aracılığıyla paranızın transfer olduğu bir dijital ortama doğru gidiyoruz. Bu yıl ikinci el araç satışlarında da elde edilen paranın gitmediği, bütün süreçlerinin dijital olduğu e-Devlet''e doğru da gideceğiz. Bunun çalışmaları devam ediyor." şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar