Yoğun bakımdan uyardı: Kalabalıkların içerisine girmeyin!

Yoğun bakımdan uyardı: Kalabalıkların içerisine girmeyin!
Kardeşinin taziyesine katıldıktan sonra korona virüse yakalanan 70 yaşındaki Hanife Süslü, vatandaşları kalabalık yerlere gitmemeleri konusunda uyardı.

Yoğun bakımdan uyardı...

Kalp ve şeker hastalığı bulunan emekli Hanife Süslü, korona virüs salgınının başından itibaren mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadı. Ankara'da yaşayan Süslü, 20 gün önce yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren kız kardeşinin taziyesine katıldı. Süslü, taziye evinde de maske, mesafe kuralına dikkat etti. Kısa süre sonra titreme, öksürük, yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetleri görülen Hanife Süslü, çocukları tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Korona virüs testi sonucu pozitif çıkan Süslü, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

"MASKESİZ GEZMESİNLER'

Yoğun bakımda solunum desteği verilen Hanife Süslü, güçlükle de olsa konuşarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Pandeminin başından itibaren kalabalıklara girmemeye özen gösterdiğini belirten Süslü, "Cenaze evindeki taziyeden başka hiçbir kalabalığa girmedim. Cenaze evinde de herkeste maske vardı, bende de vardı. Sosyal mesafemiz vardı. Ben arada balkona da çıkıyordum. Oradaki herkesin maskesi vardı. Zaten ben bir yere çıkamıyordum, gidemiyordum. Ama sonra aniden böyle oldum. Vatandaşlar mezarlıklara gitmesinler, kalabalıkların içerisine girmesinler, maskesiz gezmesinler, ellerini yıkasınlar. Bu çok ciddi bir hastalık" ifadelerini kullandı.  


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar