ÖSYM ile 2022 YKS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

ÖSYM ile 2022 YKS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?
Sınava katılacak olan vatandaşlar bugünden TYT, AYT ve YDT sınav süresi gibi detayları merak ediyor. Bu noktada ise “YKS sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve bitiyor, kaç dakika sürecek?” soruları yanıt aramaya başladı. Üç oturumdan oluşan üniversite sınavının ilki cumartesi günü gerçekleşecek. Ardından ise Pazar günü AYT ve YDT oturumları gerçekleşecek. Peki, 2022 YKS ne zaman, saat kaçta başlıyor ve bitiyor, kaç dakika sürecek? İşte tüm detaylar ve üniversite sınav süresi...

YKS sınavının ilk oturumu cumartesi günü düzenleniyor. Nefeslerin tutulduğu tarihe saatler kala "2022 YKS sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve bitiyor, kaç dakika sürecek?" soruları yanıt aramaya başladı. Baraj puanı olmadan ilk kez uygulanacak olan sınavla ilgili olarak detaylar merak ediliyor. ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; sınava ait ilk oturum saat 10.15''te başlayacak ve sınav 165 dakika sürecek. Peki, 2022 YKS ne zaman, saat kaçta başlıyor ve bitiyor, kaç dakika sürecek? İşte detaylar...

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den YKS hazırlıklarına ilişkin paylaşım: Gereken önlemler alındı

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN''DEN YKS AÇIKLAMASI!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla YKS adaylarına başarılar diledi. İşte o mesajı ve sınava dair dikkat edilmesi gereken detaylar...

Sevgili Gençler,

Sonuca değil sınava odaklanın

İçinizi ferah tutun ve kendinize güvenin

 Sınavınızın sonucu ne olursa olsun hepiniz ülkemiz için çok değerlisiniz

Her birinizin başarılı olacağı alanı bulacağına inanıyorum.

Hepinize başarılar diliyorum.

#2022YKS

YKS SINAVI NE ZAMAN?

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği YKS sınavı geldi çattı. Milyonlarca adayın katılım sağlayacağı üniversite sınavına yalnızca saatler kala adaylar gerek sınava ait başlangıç saati gerekse sınav süresi gibi detayları merak ediyor.

YKS sınavı 3 oturumdan oluşuyor. Bunlar şöyle;

TYT --- Temel Yeterlilik Testi
AYT --- Alan Yeterlilik Testi
YDT --- Yabancı Dil Testi

TYT, AYT VE YDT KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

YKS sınav sürecinin ilk oturumu olan TYT''de 40 Matematik, 40 Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji 5 din, 5 felsefe, 5 tarih, 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru vardır.

Adaylara bu soruları yanıtlamaları için toplamda 135 dakika süre tanınır.

AYT oturumunda adaylara tüm bölümlerden 120 soru sorulmakta ve 180 dakika süre verilmektedir. AYT, alan yerleştirme puanının %60''ını oluşturmaktadır.

Son oturum olan YDT sınavında ise adaylar yabancı dil konusunda değerlendirilir. Bu sınavda ise adaylara 80 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilir.

YKS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

İlk oturum 18 Haziran tarihinde saat 10.15''te başlayacak ve sınav 165 dakika sürecektir. İkinci oturum ise ertesi gün olan 19 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.15''te başlayacak, sınavda adaylara 180 dakika süre tanınacaktır.

Üçüncü oturum yine 19 Haziran tarihinde gerçekleşecektir. Bu sınava katılım sağlayacak olan adaylar saat 15.45''te sınava katılım sağlayacak.

Hafta sonu iki oturum halinde düzenlenecek YKS''nin yüzde 10''u herkesin yapabileceği nitelikte, yani ''çok kolay'' sorulardan oluşacak. Sınavın yüzde 70''i, YKS''ye düzenli hazırlanan tüm adaylar tarafından rahatlıkla çözülebilecek türde...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar