YKS geç başvurusu nasıl yapılır? YKS geç başvurusu ne zaman? YKS geç başvurusu ücreti ne kadar?

YKS geç başvurusu nasıl yapılır? YKS geç başvurusu ne zaman? YKS geç başvurusu ücreti ne kadar?
YKS sınavına girecek olan ancak başvuruları kaçıran birçok aday için son bir şans daha bulunuyor. YKS geç başvuruların yapılacağı tarih ÖSYM tarafından açıklandı. Peki YKS geç başvurusu nasıl yapılır? YKS geç başvurusu ne zaman? YKS geç başvurusu ücreti ne kadar?

YKS geç başvurusu nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) başvuru süreci, belirlenen tarihlerde sona ermişti ve 3 milyondan fazla aday başvuru yapmıştı. Ancak başvuru takvimini kaçıran adaylar için bir şans daha doğdu. Peki YKS geç başvurusu nasıl yapılır? YKS geç başvurusu ne zaman? YKS geç başvurusu ücreti ne kadar?

YKS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS geç başvuruları için adaylar, ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden başvurularını yapabilecekler. Geç başvuru süreci 5-7 Mart tarihleri arasında yapılacak. Geç başvurular için ÖSYM'nin belirlediği ekran üzerinden başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Geç başvuru ekranı, 5 Mart Salı günü saat 10.00 itibarıyla adayların erişimine açıldı ve 7 Mart 2024 Perşembe günü saat 23.59'a kadar başvurular alınacak.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Geç başvuruda adayların dikkat etmesi gereken önemli bir nokta ise başvuru ücretidir. YKS başvuru ücreti her sınav için ayrı ayrı belirlenmişti. Başvuru sürecinde adaylardan 295 TL alınmıştı. Ancak geç başvuru sürecinde bu fiyat yüzde 50 artarak 442,5 TL'ye yükseldi.

Geç başvuru süreci, ÖSYM AİS üzerinden yapılan başvurularla tamamlanacaktır. Adaylar, belirlenen tarihler ve saatler arasında geç başvurularını gerçekleştirebilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar