Yıllardır kayıp olan saati bulundu... Değeri 260 milyar TL!

Yıllardır kayıp olan saati bulundu... Değeri 260 milyar TL!

Yoko Ono'nun, The Beatles'in efsanevi üyesi John Lennon'a, öldürülmesinden yalnızca iki ay önce hediye ettiği kol saati bulundu.

Patek Phillips'in üst düzey yöneticisi Arthur Touchot Instagram hesabında saat dünyasını yıllardır rahatsız eden en büyük gizemlerden birinin çözüldüğünü duyurdu: John Lennon'ın uzun süredir kayıp olan Patek Philippe 2499 kol saati bulundu.

Saatin üzerinde çiftin "bir süre ayrı kaldıktan sonra birlikte bestelediği" bir şarkıya gönderme yapan bir gravür yer alıyor.

Patek, Lennon'a eşi Yoko Ono tarafından 1980'deki suikasttan sadece iki ay önce 40. doğum günü için hediye edilmişti. Beatles'ın efsane üyesinin saati taktığı yalnızca iki fotoğraf var ve onun zamansız ölümünden kısa bir süre sonra 2499 kaybolmuştu. Kırk yıldan fazla bir süre sonra saat nihayet yeniden ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Cenevre mahkemesinden gelen resmi belgelere göre saat şu anda, Patek'i artık faaliyet göstermeyen bir Alman müzayede evinden 672.000 dolar karşılığında satın alan İtalyan bir koleksiyoncunun avukatlarının elinde bulunuyor.

2014 yılında koleksiyoncu saatin kökenini araştırmaya çalıştı, bu da Ono ile temas kurulmasına ve saatin mülkiyeti konusunda halen devam eden bir mücadelenin başlamasına yol açtı. Saatin yıllar önce Ono'nun eski şoförü tarafından çalındığına inanılıyordu ve Haziran ayında bir Cenevre mahkemesi saatin gerçek sahibinin Ono olduğuna karar verdi. Mahkeme belgelerine göre koleksiyoncu karara itiraz etti.

Mahkeme kayıtlarına göre Ono'nun hukuk ekibi saatin değerinin 4 milyon frank, yani 4,5 milyon dolar olduğunu tahmin ediyor. Bununla birlikte uzmanlar, Lennon'ın müzik ve kültür dünyasındaki ikonik statüsü dikkate alındığında saatin değerinin çok daha yüksek olabileceğini öne sürüyor.

Referans olarak, Paul Newman'ın Rolex Daytona'sı 2017'de açık artırmada 17 milyon dolarlık şaşırtıcı bir rakama ulaştı ve bir kol saati için rekor fiyat belirledi.

Lennon'ın Patek'i, dikkat çekici kökeni ve onu çevreleyen ilgi çekici gizem havası göz önüne alındığında, potansiyel olarak yaklaşık 5,4 ila 10,8 milyon dolar arasında değişen etkileyici bir açık artırma fiyatı getirebilir.

john-lennon1-001.webp

lennon.webp