Yılın ilk yarışında Verstappen rüzgarı esti! Alonso podyuma uçtu

Yılın ilk yarışında Verstappen rüzgarı esti! Alonso podyuma uçtu
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı Bahreyn Grand Prix'sini, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı.

Formula 1''de (F1) sezonun ilk yarışı Bahreyn''de koşuldu. Son iki yılın şampiyonu olan Max Verstappen, yarışa pole pozisyonundan başlarken, start anından bitiş çizgisine kadar liderliği kimseye bırakmadı. Yarışın ardından Bahreyn''deki ilk zaferini kutlayan Verstappen, "Sonunda Bahreyn''de kazanabildiğim için mutluyum. Oldukça iyi bir pakete sahibiz. Takıma teşekkür ederim." dedi.

ALONSO YENİ TAKIMINA ATEŞLİ BAŞLADI

Geçen yıl Alpine ile yarışan tecrübeli İspanyol pilot Fernando Alonso, sene boyunca yaşanan arızalar nedeniyle birçok yarışı yarıda bırakmak zorunda kalmış ve takımı ile hararetli tartışmalara girmişti.

4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel''in emekli olmasının ardından Alman pilottan boşalan koltuğu bir başka eski şampiyon Fernando Alonso ile dolduran Aston Martin, yaptığı hamlenin karşılığını ilk yarıştan almaya başladı. Yarışı 3. sırada bitirerek uzun bir aradan sonra podyuma çıkma başarısı gösteren Alonso, hayranlarını sevindirdi.

Red Bull takımının diğer pilotu Meksikalı Sergio Perez ise takım arkadaşının arkasında yer aldı ve bitiş çizgisini ikinci olarak bitirdi. 

FERRARİ''DE HAYAL KIRIKLIĞI GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

Ferrari''nin Monakolu pilotu Charles Leclerc''in, üçüncü sıradayken aracındaki güç ünitesi sorunu nedeniyle 41. turda yarıda bırakmak zorunda kaldığı yarışta, takım arkadaşı Carlos Sainz dördüncülük, Mercedes''ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton beşincilik, Aston Martin''den Lance Stroll altıncılık elde etti.

Sezonun ikinci yarışı Suudi Arabistan Grand Prix''si, 19 Mart''ta düzenlenecek.

Bahreyn Grand Prix''sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar