Yılın ilk karpuzu dilimle satışa sunuldu

Yılın ilk karpuzu dilimle satışa sunuldu

Bilecik’in Hürriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren kapalı pazarda yaz mevsimi ile birlikte tezgahlarda yerini alan İran karpuzu, kilosu 50 liradan satışa sunuldu.

Ancak, meyve tutkunlarının yüksek fiyatlarına tepkisi üzerine, Bilecik Kapalı Pazarı'nda meyve satışı yapan Kadir Demirbaş, müşterilerin taleplerini karşılamak amacıyla karpuzları dilimler halinde satışa sunmaya başladı.

Karpuzun kilosu 50 lira olarak belirlenirken, bazı tüketiciler 300-400 lirayı gözden çıkarmakta zorlanıyor. Fiyatların yüksekliğine karşı gelen talepler üzerine, Kadir Demirbaş, karpuzları uygun ölçülerde dilimleyerek streç filmle sarıp, dilim başına 70 lira karşılığında müşterilere sunmaya başladı.

Pazarda genel olarak taleplerin düşük olduğunu belirten Demirbaş, "Pazar eskisi gibi dolmuyor. Başta karpuz olmak üzere yaz meyveleri sezonu pahalı bir giriş yaptı. Bu nedenle karpuzları dilimleyip satışa sunmaya karar verdik" şeklinde açıklamalarda bulundu. Böylelikle, tüketiciler istedikleri ölçüde ve miktarlarda karpuz alarak, meyve fiyatlarındaki yüksekliğe alternatif bir çözüm bulmuş oldular.

Tezgahta yerini alan yılın ilk karpuzu, dilimle satışa sunuldu