Yılbaşı rezervasyonları öncesi dikkat! Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu

Yılbaşı rezervasyonları öncesi dikkat! Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu
Ünlü şef Arda Türkmen, dolandırıcıların kendisinden bin euro istediğini söyleyip son dönemlerde ortaya çıkan ve ünlü restoranların internet sitelerini kopyalan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu.

Yeni bir dolandırıcılık yöntemi; ünlü restoranların adını kullanarak oluşturulan klon siteler üzerinden sahte rezervasyon yaparak müşterilerden kapora adı altında para almak. Dolandırıcılar yapay zeka sistemlerini kullanarak ünlü restoranların internet sitelerini birebir kopyalıyor ve bu sitelerde restorana ait bütün bilgileri gerçekmiş gibi paylaşıyor. Ardından restorana gelmek için rezervasyon yapmak isteyen vatandaşlar da bu sahte restoran sitelerini gerçek zannederek, site üzerinde belirtilen telefon numarası üzerinden dolandırıcılarla iletişime geçiyor. Rezervasyon adı altında bu dolandırıcılara ödeme yapan vatandaşlar restorana geldiklerinde dolandırıldıklarını anlıyor.

640xauto-001.webp

YILBAŞI ÖNCESİ REZERVASYONLAR İÇİN DİKKATLİ OLUNMALI

Dolandırıcılar Arda Türkmen 'in restoranına ait internet sitesinin neredeyse birebir aynısını yaparak, restorana gelmek için rezervasyon yapan müşterilerden kapora adı altında para alıp dolandırdı. Müşteriler olmayan, sahte rezervasyonları üzerine şefin restoranına gelip "Bizim rezervasyonumuz vardı, kapora verdik" deyince gerçek ortaya çıktı. Türkmen de bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaparak müşterilerini dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

1701588701432-unlu-seflerin-rezervasyon-dolandiricilari-ile-basi-dertte-6675-dhaphoto-1-3.jpg

Arda şefin paylaşımlarını gören dolandırıcı ise sosyal medya üzerinden şefe ulaşıp, "Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan" dedi. Yılbaşı rezervasyonları öncesi vatandaşların bu dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Türkmen, "Bizim restoranın internet sitesini kopyalayıp farklı bir uzantıyla ve restoranın ismiyle beraber arama motorlarında bunu yapan bir dolandırıcı insanlardan rezervasyon karşılığı para talep ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar