Yerlikaya duyurdu: Çember-16 operasyonlarında 2 bin 66 firari yakalandı

Yerlikaya duyurdu: Çember-16 operasyonlarında 2 bin 66 firari yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "aranan şahıslara yönelik" 81 ilde "Çember-16" operasyonlarında 2 bin 66 firarinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda dolaşmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz." dedi. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, 0-5 yıldır aranan 2 bin 45 kişi, 5-10 yıldır aranan 9 kişi ve 10 yıl ve üzeri aranan 12 kişinin "Çember-16" operasyonlarıyla yakalandığını bildirdi.

Ayrıca, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör ve KOM (kaçakçılık, organize) gibi çeşitli suçlardan aranan toplam 2 bin 66 kişinin adalet önüne teslim edildiğini belirtti.

Yerlikaya, bu kişilerin, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda yakalandığını ifade etti. Operasyonlarda, yol kontrolleri, ev ve iş yerleri baskınları, kimlik kontrolleri gibi yöntemlerin kullanıldığını aktaran Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen valileri, kaymakamları, il jandarma komutanlarını, il emniyet müdürlerini, sahil güvenlik personelini, polis ve jandarma ekiplerini tebrik etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar