Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi: Tüm teşkilat görevi bıraktı!

Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi: Tüm teşkilat görevi bıraktı!
Cumhur ittifakı'na katılma kararının ardından istifalar ile gündeme gelen Yeniden Refah Partisi'nde sular durulmuyor. Son istifa ise partinin Antalya Konyaaltı İlçe Başkanı Turan Çakırtaş ve ekibinden geldi.

Gülsüm Hülya Sundu / Günboyu 

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere haftalar kala milletvekili adaylık listeleri netleşirken, seçimlere kendi logosu ile girecek olan Yeniden Refah Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a destek vereceklerini ilan etmişti. 

Cumhur İttifakı''na geçtiğimiz haftalarda dahil olan Yeniden Refah Partisi''nde Genel Başkan Fatih Erbakan, ittifak görüşmelerinin son aşamalarında yaptığı basın açıklaması ile Cumhur İttifakı''na dahil olmayacaklarını söylemişti. Bu açıklamanın ardından Habertürk canlı yayınına çıkan ve soruları yanıtlayan Erbakan, teşkilat içerisinde yaptıkları çalışmaya göre partilerinde yüzde 60 oranında AKP ile birlikte hareket etmeme kararı çıktığını ifade etmişti. 

"TEŞKİLAT AKP İLE ORTAK OLMAMIZI İSTEMİYOR"

Erbakan, AKP''ye yönelik sert eleştiriler getirirken, 20 yıllık vebalin altına girmek istemediklerini ve en yakın arkadaşlarının çocukları da dahil olmak üzere, özellikle genç üyelerin AKP ile ittifak yapılması halinde partiden istifa edeceklerini bildirdiklerini aktarmıştı. 

Bu eleştirilere karşın, söz konusu konuşmadan yalnızca 2 gün sonra Erbakan, Cumhur İttifakı''na katıldıklarını bildiren bir açıklama yapmıştı. Erbakan''ın da belirttiği üzere, Yeniden Refah Partisi''nin Cumhur İttifakı''na katılması, teşkilatlarda deprem etkisi yaratırken, birçok şehirden art arda istifa haberleri geldi. Yeniden Refah için son istifa haberi ise Antalya''nın Konyaaltı İlçe Başkanı Turan Çakırtaş ve ekibinden geldi.

Çakırtaş, ilçe yönetimiyle birlikte istifa kararı aldıklarını ve ilçe teşkilatının resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Benim inandığım değerlerle temsil ettiğim makam arasında bir çelişki oluştuğunu düşünüyorum. Bu nedenle, Yeniden Refah Partisi Konyaaltı İlçe Başkanlığı görevimden yönetimimle birlikte istifa ediyorum" dedi.



İSTİFA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILMADI

Çakırtaş''ın mart ayında Yeniden Refah Partisi''nden Antalya Milletvekili aday adayı olması, ilçe başkanlığı görevinde uzun süre kalmasına rağmen istifa kararı alması dikkat çekti. Ancak istifa kararının nedeni hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Çakırtaş''ın ve yönetiminin istifasıyla ilgili olarak parti yetkilileri resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bu istifanın parti içindeki diğer üyeleri nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar