Yeniçağ Gazetesi 20 yaşında

Yeniçağ Gazetesi 20 yaşında
Yeniçağ Gazetesi 20. yılını kutluyor. Yeniçağ, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği temelindeki yayın çizgimiz ile Türk Devleti'nin ve Türk Milleti'nin bekasına bir halel gelmemesi için mücadele ettik" diyerek kutlarken, çok sayıda siyasi parti lideri de kutlama mesajı gönderdi.

Yeniçağ Gazetesi 20. yılını şöyle kutladı:

Değerli okurlarımız;

Sizlerle birlikteliğimizde 19 yılı geride bırakıp 20. yaşımıza ulaştık... Öyle bir 19 yıl yaşadık ki, bu yıllar ülkemiz için de pek çok fırtınalı günleri ve olayları içinde barındırdı. Bu zaman diliminde, bir ülke tarihinde her zaman kolay kolay rastlanmayacak pek çok gelişmeye tanıklık ettik. "Gelişme" derken buna da bir açıklık getirelim; bu kavram öncelikli olarak "ilerleme, daha iyiye gitme" gibi olumlu bir çağrışım yapsa da ülkemiz için pek böyle olmadı. Yaşanan "gelişmeler" maalesef; demokrasi, siyaset, adalet, ekonomi, basın özgürlüğü, kültürel ve daha bir çok alanda olumsuz yönde gidiş anlamındaydı.

Bu olumsuz atmosferden medyanın da olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdı. Pek çok yayın organının "yandaş" diye tanımlanarak maddi ve manevi anlamda bir güvenlik şemsiyesi altında toplandığı bu fırtınalı süreçte bağımsız gazetecilik yapmanın ve halka doğru haber ulaştırmanın güçlüğü de kendiliğinden ortaya çıkmaktaydı.

Değerli okurlarımız;

İşte böyle bir ortamda, sizlerin verdiği destekle, doğruları ve sadece doğruları yazmayı temel ilke edindik. Yayınlarımızla ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tuttuk. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği temelindeki yayın çizgimiz ile Türk Devleti'nin ve Türk Milleti'nin bekasına bir halel gelmemesi için mücadele ettik. "Çok namüsait bir mahiyette tezahür etmiş" gelişmeler karşısında bile duruşumuzu bozmayıp korkusuzca attığımız manşetlerle yüce milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olma gayretimizden asla geri adım atmadık. Maruz kaldığımız ekonomik ambargolar ve her türlü baskı, ayrımcılık bizi hak bildiğimizi söylemekten alıkoymadı.

Bütün bunları sizlerden aldığımız güçle başarabildik. Bundan sonrası için de tek güvencemiz ve dayanağımız sizlersiniz. İlk günden bu yana yanımızda olmanız dolayısıyla şükran ve minnetlerimizi sunar milletimize hizmet yolunda daha nice yıllar hep birlikte olmayı dileriz.

Siyasi liderler Yeniçağ’ın 20. yılını bu mesajlarla kutladı:

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

Milletimizin anayasal güvence altına alınmış olan "Haber alma hakkı"nı kullanabilmesi için, en önemli şart, özgür gazeteciliktir.

Gazeteciliğin son 20 yıldır ne kadar ağır badireler atlattığına, ne kadar ağır bedeller ödediğine hep birlikte şahit olduk.

Cumhuriyet tarihimizin, uzun yıllar tartışılacak olan bu 20 yılının en önemli tanıklarından biri de Yeniçağ Gazetesi.

Baskılara, özgürlükle,

Ekonomik ambargolara, fedakarlıkla,

Saldırılara, korkusuzca ve dik durarak cevap veren Yeniçağ Gazetesi, bugün 20 yaşında.

Sessizlere ses olmayı, susturulmak istenenlere söz olmayı başaran gazeteciliğinizi tebrik ediyor,

Daha nice yaşlar ve bol tirajlar diliyorum.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

Yeniçağ Gazetesi, ülkemizin siyasi ve ekonomik açıdan bir buhranın içerisinde bulunduğu bu zorlu dönemde, anayasada yer aldığı biçimiyle, "halkın haber alma hürriyetini" eksiksiz şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Güçlü muhabir, yönetici ve yazar kadrosu ile halka doğruları anlatmak, gerçeğin üstüne çekilmek istenen sis perdesini kaldırmak için, sansüre ve baskıya karşı mücadele ediyor. Millet gerçeği görsün, doğruyu bilsin diye böylesine zorlu bir görevi üstlenen Yeniçağ Gazetesi'nin 20. kuruluş yıldönümü kutluyor, tüm çalışanlarına ve okurlarına, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Bir ülkenin demokratik gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birisi farklı kanaat ve görüşlerin özgürce ifade edilebildiği bir medyadır. Maalesef son yıllarda ülkemizin medya Özgürlüğü karnesi giderek zayıflamış, gazeteler ve gazeteciler üzerindeki baskı ortamı, endişe verici bir noktaya ulaşmıştır. Özellikle son dönemde gazetecilere yönelik saldrırlardaki artış bu endişeyi daha da arttırmıştır.

Oysa basın kuruluşlarımızın farklılığı ve çeşitliliği ülkemiz için bir tehdit değil bir zenginliktir.

Yaşanabilir bir Tükiye'nin kurulmasında en önemli görevlerden biride medyaya düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle YENİÇAĞ gazetesinin 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor tüm gazete yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyor, müreffeh ve adil bir Türkiye yolunda ortaya koyacağınız hayırlı çalışmalarda başarılar diliyorum.

DEVA GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN

Yeniçağ Gazetesinin 20. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlarım.

Basın özgürlüğünün hiçe sayıldığı, iktidar yanlısı tek sesliliğin gerçekleri perdelediği bir dönemde, vatandaşın doğru bilgilendirilmesi için verilen mücadele daha da önem kazanmıştır. Bu anlayışla basın meslek ilkelerini yeniden yücelterek, vatandaşın doğru bilgilendirilmesi yolunda inanılmaz çaba gösteren Yeniçağ Gazetesi ve çalışanlarının bu onurlu mücadelesi takdire şayandır.

Yeniçağ camiasına mücadelesinde yalnız olmadıklarını belirterek, nice yıl dönümlerinde medya tarihinde aldıkları onurlu görevin unutulmayacağını vurgular, başarılar dilerim.

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

Gazetecilik, toplumu bilgilendirme açısından kamu yararı niteliği taşıyan onurlu bir meslektir. Gazeteci ise bu kamu görevini ifa etmek için alın teri ile zihin terini birleştiren bir emekçidir.

Bugün gazetecilik mesleğinin kamu yararı niteliği de, gazetecilerin onuru da sansür ve otosansür baskısı altında zedelenmektedir.

Bu bağlamda, YENİÇAĞ Gazetesini gazetecilik mesleğinin değerlerini ve gazeteci onurunu yaşatan bir kurum olarak takdirler takip etmekteyiz.

Bu vesile ile YENİÇAĞ gazetesinin 20. Yılını kutluyor, tüm yönetici ve kadrosunu canı gönülden tebrik ediyorum.

DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL

Maalesef milletimiz için her bir değerli kavramın siyasallaşmaya başladığı, duyguların dahi siyasallaştığı böyle bir dönemde meslek etiği ve Milli bir sorumlulukla, demokrasinin yapı taşlarından birinin haber alma/verme hürriyeti olduğu bilinci ile vazifesini ifa eden Yeniçağ Gazetesi 20 yaşına giriyor.

Bizler adına, "herkesin hukukundan emin olduğu" bir Türkiye hayali kuran, herkes için demokrasinin tesis edildiği bir ülke ülküsü olan bizler adına "herkesin sesini" duyuran habercilik anlayışı ile gurur kaynağıdır.

İktidarlara yaslanmayı yaşamsal addeden diğer gazete, dergi ya da matbu yayınlara karşın doğrudan yana durduğu yer de ülkenin son 20 yılında bir "yeni çağ" açmış, ardıllarına örnek olmuştur.

Azim ve kıymetli idealleri ile meslek ilkelerine, demokratik değerlere ve hürriyetlere azim ve idealleriniz ile sahip çıkacağınız nice 20 yıllara...

DOĞRU PARTİ GENEL BAŞKANI RIFAT SERDAROĞLU

Her türlü ambargolara karşı dimdik duran ve direnen YENİÇAĞ Gazetesinin 20. Kuruluş Gününü Kutluyorum.

Gazeteciler, demokrasinin ve vicdanların temsilcisidir. İlkelerinden ve inandıklarından taviz vermesi mümkün değildir. İki yıldır 50 gazeteci saldırıya uğramıştır. Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda, toplumsal barış sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar, haber ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi, farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Siyasilerin, gazete ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri, saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Özgür basın, demokrasinin en büyük denetleyicisidir. Güzel günlerin gelmesi umuduyla, tüm YENİÇAĞ gazetesi çalışan ve okurlarına saygılar sunuyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar