Yeni yılda da zam üstüne zam yağarken yandaş medya görmedi duymadı!

Yeni yılda da zam üstüne zam yağarken yandaş medya görmedi duymadı!
Türkiye yeni yıla zam yağmuru ile girdi. Akaryakıttan elektriğe, doğalgazdan köprü ve tünellere kadar birçok alanda yapılan zamların haberleri peş peşe geldi. Ancak havuz medyası, zam bombardımanını görmezden geldi.

2022 yılı akaryakıt fiyatlarına yapılan zamla başladı. EPGİS’ten yapılan açıklamada, motorinde 1 lira 29 kuruş, benzinde 61 kuruş ve LPG’de 78 kuruş fiyat artışı gerçekleştiği kaydedildi. Vatandaşlar akaryakıta gelen zammın şokunu atlatılmadan elektrik ve doğalgaza zam haberi geldi. Elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidilirken konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu açıklamaların hemen ardından Avrasya Tüneli ve İstanbul'daki iki köprünün gidiş geliş ücretlerine de zam geldiği açıklandı.

Ancak iktidar medyası bu zamları karşısında kulağının üstüne yattı. Hürriyet, Milliyet, Sabah, Cnn Türk, Takvim zamları görmedi. Yeni Akit Yeni Şafak ve Türkiye Gazetesi ise internet sitelerinde elektrik zammına yer verirken, basılı gazetelerinde hiçbir zam haberine yer ayırmadılar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar