Yeni varyant çıkmazsa, maskeler çıkartılacak

Yeni varyant çıkmazsa, maskeler çıkartılacak
Mart başında plato dönemini, aynı ayın ikinci yarısında vaka sayısında düşüşü görürüz. Yeni varyant çıkmazsa yazın maskeye veda edebileceğimizi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri açıkladı.

Omicron varyantının, son günlerde yoğun yaşandığı Türkiye’de, uzmanlardan, koronavirüsün geleceği hakkında umut verici açıklamalar geliyor.

Sabah’ın haberine göre, pik noktayı gördükten sonra mart ayının ortasından itibaren vakaların hızla düşmesi ve yaz aylarında maskelere veda edilebileceği söyleniyor.

BA2 YAYILIM GÖSTERİYOR

Yeni Omicron varyantı BA2 hızla yayılım gösteriyor. Özellikle Hindistan, Filipinler ve Danimarka'da yayılıp baskın varyanta dönüşmeye başladı. Bunun nasıl bir etkiye sahip olacağı yakından takip ediliyor.

DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR

Bu artışın birkaç hafta içinde plato çizip hızla inişe geçmesi, önümüzdeki ayın ortasından itibaren bu düşüşün çok hızlanması bekleniyor.

Salgının gidişi iyimser senaryoları daha da destekliyor. Yeni bir varyant çıkmaması, havaların da ısınması ile açık mekânların kullanılmasıyla rakamların iyice düşmesi ve buna bağlı olarak kontrollerin azalması bekleniyor. Yaz aylarında ise maskeye bile veda edilebileceği ifade ediliyor. Aynı zamanda günlük vaka tablolarının da yayınlanmasına gerek kalmayacağı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar