Yeni planı duyurdular: Her çocuk için 284 bin lira verilecek!

Yeni planı duyurdular: Her çocuk için 284 bin lira verilecek!
Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), her çocuk için 10 bin Euro ödeme yapacağı planı duyurdu. Bu rakam Türk lirasıyla 284 bin lira yapıyor.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), her çocuk için 10 bin Euro ödeme yapmayı içeren bir planı açıkladı.

CDU’nun aldığı bu plan Almanya'da doğum oranının düşmesi ve ailelerin çocuk büyütme maliyetlerine ilişkin endişeleri dikkate alarak hazırlandı. Düzenlenen plana göre doğan her çocuk için aileye, 10.000 Euro'nun doğrudan bir ödeme şeklinde verilecek ve aile gelirine bağlı olmayacak.

CDU, atacağı bu adımla ailelerin çocuk sahibi olma kararını kolaylaştıracağına ve çocuk büyütme maliyetlerini azaltacağına inanıyor.

Bu destek, ailelerin çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamalarına yardımcı olmayı ve doğum oranını artırarak nüfusun yaşlanmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Ancak, planın finansmanı ve uygulanabilirliği konularında bazı soru işaretleri bulunuyor. CDU, bu planı finanse etmek için bütçede bazı kesintiler yapmayı planlıyor.

Öte yandan CDU'nun bu planı bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir kesim çocuk sahibi olmayı teşvik etmeye yardımcı olacağını ve aileleri destekleyeceğini savunurken, diğerleri bu adımın sürdürülebilir olmadığını ve daha geniş bir aile politikası stratejisinin gerekliliğini vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar