Yeni müfredat onaylandı! Sil baştan neler değişti?

Yeni müfredat onaylandı! Sil baştan neler değişti?

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında gerçekleştirilen yeni müfredat onaylandı. Neler değişti? Her kademede uygulanacak mı? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayladığı yeni müfredatı resmi olarak onayladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında gerçekleştirilen müfredat değişikliklerinin detayları paylaşıldı.

is.jpg

67 BİN 284 GÖRÜŞ TOPLANDI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 9 dersin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 dersin ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 7 dersin öğretim programları, 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerilerine sunuldu. Bu süre zarfında 67 bin 284 görüş ve öneri toplandı.

egitim-hukuk-lise.webp

ALTIDA BİRİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMINA YÖNELİK

Öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları ve diğer eğitim paydaşlarından ise 28 bin 419 görüş ve öneri geldi. Görüşlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si diğer paydaşlardan iletildi. Gelen geri bildirimlerin üçte biri ortak metne, altıda biri ise okul öncesi eğitim programına yönelikti.

MEB verisi: 455 bin yabancı çocuk okula gidemiyor

Toplanan görüş ve öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirildi. Süreç boyunca komisyonlar ve ilgili genel müdürlükler, görüşleri düzenli olarak inceledi ve gerekli düzenlemeleri yaptı. Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş tek tek tasnif edilerek, öğretim programlarına yansıtıldı.

Cumhur İttifakı Türkiye'nin her tarafında çok sağlıklı bir şekilde işliyor" - Son Dakika Haberleri

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında geliştirilen yeni müfredat, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kurul gündemine alınarak tekrar değerlendirildi ve onaylandı.

Açık Ders Sistemi

3 SINIFTA PİLOT UYGULAMA

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıfta kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

İlgili Haberler