Yeni evli çifte hırsızlık şoku: 1 milyon TL’lik takı hiç oldu

Yeni evli çifte hırsızlık şoku: 1 milyon TL’lik takı hiç oldu
Bursa’da yeni evlenen çiftin 1 milyon TL’lik takısını çalan hırsızlar 160 güvenlik kamerasının kaydı izlenerek bulundu. Hırsızların çaldıkları para ile ev, arsa ve otomobil aldıkları ortaya çıktı.

Market alışverişine giden yeni evli çiftin 1 milyon TL değerindeki çatısı çalındı. Üç hırsız, 160 kameranın kaydı izlenerek tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen hırsızlar yakalandı.

EVE DÖNDÜKLERİNDE ŞOK OLDULAR

Olay, 5 Ocak günü merkez Yıldırım ilçesi Şükraniye Mahallesi''nde meydana geldi. Yeni evlenen çift, market alışverişi yaptıktan sonra eve döndüklerinde hırsızlık şoku yaşadı. Çift, tüm eşyaların etrafa dağıtıldığını ve düğünde takılan yaklaşık 1 milyon liralık ziynet eşyalarının da çalındığını belirledi. Ömer K.''nın ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü''ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

 

160 KAMERA KAYDI İNCELENDİ

Olay Yeri İnceleme ekipleri parmak izi çalışması yaparken, incelemede şüphelilerin kart yöntemiyle eve girdiğini saptandı. Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan ekipler, yaklaşık 160 güvenlik kamera kaydını incelemeye aldı. Yapılan kamera incelemesinde şüphelilerin 16 adet suç kaydı bulunan F.Y. ve 8 adet suç kaydı bulunan G.G. olduğunu tespit etti.

 

AİLEDE 9 KİŞİNİN SUÇ KAYDI VAR

Kamera kayıtlarında şüphelilerin hırsızlığı gerçekleştirdikten sonra minibüsle olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Ardından bir restoranda yemek yiyen şüphelilerin ticari bir taksi ile Kestel ilçesi Dudaklı Köyü yol ayırımına geldiklerinde araçtan inerek, burada kendilerini bekleyen aile fertlerinden 9 adet suç kaydı bulunan C.Y. (39) ile birlikte otomobille Eskişehir''e gittikleri tespit edildi.

 

EV, ARSA VE OTOMOBİL SATIN ALMIŞLAR

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü''ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri ile 3 ayrı adrese önceki gün eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 3 şüpheli ziynet eşyalarla birlikte kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin gerçekleştirdikleri hırsızlık olaylarından elde ettikleri para ile ev, arsa ve otomobil satın aldıkları bunları daha sonra da sattıkları öğrenildi. 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar