Yeni dönem buruk başladı: 71 ilde ders zili çaldı!

Yeni dönem buruk başladı: 71 ilde ders zili çaldı!
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde ders zili çaldı.

71 ilde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler ders başı yaptı. Depremzede öğrenciler de nakil oldukları okullarda eğitim öğretime başladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının, 12 Eylül 2022''de başlayan ve 20 Ocak''ta sona eren birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat''ta açılacaktı ancak Kahramanmaraş merkezli pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim faaliyetlerine 20 Şubat''a kadar ara verildi.

Depremden etkilenen iller dışındaki 71 ilde tüm kademelerde öğrenciler, bugün ders başı yaptı. Depremzede öğrenciler nakil oldukları okullarda eğitim öğretime başladı.

Depremden etkilenen illerde ise yardım ve barınma ihtiyacına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanması amacıyla eğitim-öğretimin 1 Mart itibarıyla başlatılması için planlama yapılıyor. (AA) 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar