Yeni bir Seferoğlulları ve Tellioğulları davası başladı! Turgut Özal ile Ekmeleddin İhsanoğlu aileleri mahkemelik oldu

Yeni bir Seferoğlulları ve Tellioğulları davası başladı! Turgut Özal ile Ekmeleddin İhsanoğlu aileleri mahkemelik oldu
Turgut Özal’ın kızı Şerife Zeynep Özal, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oğlu Osman Tuğrul İhsanoğlu hakkında şikâyetçi oldu. Zeynep Özal, Osman Tuğrul İhsanoğlu’nun yaşadıkları siteden uzaklaştırılmasını talep etti. İki köklü ailenin bu tartışması akıllara Seferoğlulları ve Tellioğulları’nı getirdi.

Turgut Özal'ın kızı Şerife Zeynep Özal ile kimya ve bilim tarihi profesörü, akademisyen ve eski milletvekili Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oğlu Osman Tuğrul İhsanoğlu, İstanbul Sarıyer'de aynı sitede oturuyordu.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, ciddi sağlık sorunları ve bağımlılığı olan Osman Tuğrul İhsanoğlu, Sarıyer'deki sitede yaşayan komşularının huzur ve sükununu bozan tutum ve davranışlarda bulunuyordu. Bu durum tutanak altına alınmasına rağmen İhsanoğlu, komşuluk hukukuna aykırı davranışlarını sürdürdü. Aynı sitede oturan Şerife Zeynep Özal da Osman Tuğrul İhsanoğlu hakkında şikâyetçi oldu ve aile mahkemesine başvurarak kendisinden korunma talep etti.

58661be467b0a915a0817309.webp
Şerife Zeynep Özal

"SİTEDEN UZAKLAŞTIRILSIN"

Özal'ın avukatı aracılığıyla yapılan başvuruda, Osman Tuğrul İhsanoğlu'nun sağlık sorunlarına rağmen ailesi tarafından himaye edilmediği ve komşuları ile yaşadığı problemler sebebiyle korunma talep edildi. Dilekçede, "Osman Tuğrul İhsanoğlu’nun müvekkile verdiği rahatsızlıkları gösterir bir kısım görüntüleri emniyet görevlilerine sunmuştur. Bu nedenle müvekkilin can güvenliğinin sağlanması için tüm güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına ve Osman Tuğrul İhsanoğlu’nun siteden uzaklaştırılarak gerekli tedaviyi alabilmesi için hastaneye sevk edilmesine karar verilmesini talep ediyoruz” denildi

DAHA ÖNCE DE POLİSLERLE TARTIŞMIŞTI

Osman Tuğrul İhsanoğlu'nun daha önce polislerle yaşadığı tartışma da gündeme geldi. 18 Temmuz 2014'te Sarıyer, Yeniköy'deki Avusturya Konsolosluğu'nun yakınındaki parkta iç çamaşırlarıyla denize girdiği ve çevreyi rahatsız ettiği iddiasıyla vatandaşlar tarafından polise şikayet edilmiş ve gözaltına alınmıştı.

MEDYADA YANKI UYANDIRDI

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki bir sitede yaşanan ve iki tanınmış ailenin fertlerini de içine alan tüm bu yaşananlar kamuoyunda geniş yankı buldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar