Yazın çay, kışın mandalina hasadı: Uzak doğudan gelen satsuma

Yazın çay, kışın mandalina hasadı: Uzak doğudan gelen satsuma
Rizeli çiftçiler yazın çay hasadı toplayarak, kışın ise artık mandalina hasat ederek geçimlerini sürdürdüklerini açıkladı.

Bir zamanlar Uzakdoğu'dan getirilerek Rize'de ekimi yapılan satsuma cinsi mandalina, bölgenin iklim şartlarını sevdi ve Rizeliler bahçelerine mandalina ekimi yaparak kendi nasiplerini aldılar. Yaz mevsiminde çay bahçelerine giren Rizeliler, kış mevsimine geçildiğinde mandalina hasadı gerçekleştiriyorlar. Bu yıl mandalina ağaçlarında yapılan hasat, vatandaşların yüzünü güldürdü. Hasadın iyi olması üzerine bazı vatandaşlar evlerinin depolarında mandalinaları muhafaza ederken, bazıları ise satarak gelir elde ettiler.

Yazın çay, kışın da mandalina toplayarak geçimlerini sağladıklarını ifade eden Sema Kutlu, bu sene hasadın bol çıktığını belirtti. Kutlu normalde satmak için hasadın yeterli olmadığını ancak bu sene işlerin değiştiğini ve satacaklarını açıkladı.

20240212aw139795-6.jpg

Bir başka çiftçi olan Fatma Çakar ise Rize mandalinasının hiçbir yerde olmadığını belirtti. Rize mandalinasının diğerlerinden ayıran özelliğinin ince kabuklu ve sulu olduğunu söyledi.

Cevat Çakar ise Rize mandalinasının hastalıklara şifa olduğunu ve yiyenin kolay kolay hasta olmayacağını belirtti.

Bu yıl mandalinanın bereketli geçtiğini söyleyen Hatice Kutlu, "Bu seneki gibi bir mandalina ben görmedim. Çok güzel oldu mandalinamız. Bu sene çok bereketli. Gelenlere de bedava veriyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar