Hiranur Vakfı'ndaki cinsel istismar davasının ikinci duruşması başladı

Hiranur Vakfı'ndaki cinsel istismar davasının ikinci duruşması başladı
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan 6 yaşındaki çocuğun 'evlendirilmesi' ve istismara uğraması nedeniyle görülen davanın ikinci duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Hiranur Vakfı''ndaki ''cinsel istismar'' davasında baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı'' suçundan 22 yıl 6 aya kadar, “evlendirildiği” Kadir İstekli’nin ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı'' ve ‘cinsel saldırı'' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülüyor. 

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığı davanın 30 Ocak’ta görülen duruşmasında mahkeme heyeti, yayın yasağı ve duruşmaya gizlilik kararı getirmişti. 

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2. duruşma öncesi adliye önünde farklı gruplar toplandı. Olayı protesto için eylem yapanların yanı sıra Hiranur Vakfı Üyeleri de adliye önüne geldi. Vakıf üyelerinden destek için gelen bir grup adliye önünde bekledikten sonra polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. Gruplar nedeniyle, polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Feminist Hareket üyeleri de adliye önünde toplanarak hiçbir kadının yalnız yürümesine izin vermeyeceklerini ifade ederek destek sloganları attı. Adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması yaptı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar