Yattığınız yerden zayıflayın: Yarım saatlik yürümeyle aynı kalori tüketiyor

Yattığınız yerden zayıflayın: Yarım saatlik yürümeyle aynı kalori tüketiyor
Bilim insanları tarafından yapılan son araştırmalar insanların yattıkları yerden 90 dakikada 113 kalori verebileceğini ortaya çıkardı. Peki bu nasıl mümkün? İşte yattığınız yerden kilo vermek için yapmanız gerekenler...

Westminster Üniversitesi'ndeki araştırmacıların yaptığı yeni bir çalışma, korku filmi izlemenin, küçük bir çikolataya eşdeğer kalori yakmanıza yardımcı olabileceğini ortaya koydu. 90 dakikalık bir korku filmi seansının, yaklaşık 113 kaloriye kadar yakma potansiyeli olduğu yani yarım saatlik bir yürüyüşle eşdeğer olduğu ortaya çıktı.

Araştırma, düzenli "jump-scare" anlarına sahip korku filmlerinin, kalp atış hızını önemli ölçüde artırarak kalori yakma olasılığını artırdığını gösterdi. İncelenen 10 film arasında en fazla kalori yakanlar arasında klasik Stanley Kubrick gerilimi "The Shining" (184 kalori), "Jaws" (161 kalori) ve "The Exorcist" (158 kalori) yer aldı.

jaws.jpgAraştırmayı yürüten Westminster Üniversitesi'nde kıdemli öğretim görevlisi ve hücre metabolizması uzmanı Dr. Richard Mackenzie, test edilen filmlerin her birinin, örnek olayların kalp atış hızında artışa neden olarak nabzı hızlandırdığını belirtti. Mackenzie, kısa süreli yoğun stres patlamaları sırasında üretilen adrenalinin iştahı azalttığını, metabolizma hızını artırdığını ve daha yüksek düzeyde kalori yaktığını açıkladı.

theshining.jpg

Bilim insanları, Lovefilm tarafından yaptırılan çalışma kapsamında kalp atış hızını, oksijen alımını ve karbondioksit çıkışını ölçtü. Gösterim sırasında harcanan kalori miktarının ortalama olarak üçte bir oranında arttığını keşfettiler.

Lovefilm editörü Helen Cowley, araştırmanın korku filmleri izlerken harcanan kalorinin arttığını gösterdiğini vurgulayarak, "Bu araştırma, kalori yakmak isteyenlerin gözlerini ekrandan ayırmamaları gerektiğini gösteriyor" dedi.

EN ÇOK KİLO VERDİREN 10 KORKU FİLMİ

  1. The Shining: 184 kalori
  2. Jaws: 161 kalori
  3. The Exorcist: 158 kalori
  4. Uzaylı: 152 kalori
  5. Testere: 133 kalori
  6. Elm Sokağında Kabus: 118 kalori
  7. Paranormal Aktivite: 111 kalori
  8. The Blair Witch Project: 105 kalori
  9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 kalori
  10. [Rec]: 101 kalori

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar