Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı!

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayı için yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, yaklaşık 3,5 milyar lira değerindeki yaşlı aylığı ile yaklaşık 2,8 milyar lira değerindeki engelli aylığının ödemelerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemenin, engelli ve yaşlılara yönelik ödemelerde bir artışa yol açtığını belirten Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir artış yaşandığını dile getirdi.

Göktaş, "Bu çerçevede, yaşlı aylıklarının 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseldiğini, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıklarının ve 18 yaş altı engelli yakınına yapılan aylıkların 1874 liradan 2 bin 797 liraya çıktığını ifade etmek isterim. Ayrıca, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarının da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya yükseldiğini belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Şubat ayında yaşlı ve engelli aylıklarını, ocak ayından kaynaklanan farkla birlikte ödediklerini aktaran Göktaş, bu ay 6,3 milyar liralık aylıkların hesaplara yatırıldığını açıkladı.