Yasin Börü ve arkadaşlarının hikayesi film oldu: İşte 6-8 Ekim'in fragmanı

Yasin Börü ve arkadaşlarının hikayesi film oldu: İşte 6-8 Ekim'in fragmanı
Diyarbakır'da kurban eti dağıtımı yaparken 2014'te HDP'nin organize ettiği Kobani eylemleri sürecinde PKK sempatizanları tarafından vahşice öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının hikayesi film oldu. "6-8 Ekim" isimli film 3 Mayıs Çarşamba günü internet üzerinden izlenebilecek. 6-8 Ekim'in fragmanı da yayınlandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

2014 yılında kurban eti dağıttığı sırada PKK sempatizanları tarafından yapılan Kobani eylemleri sürecinde vahşice öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının hikayesi film oldu.

"6-8 Ekim" isimli internet sineması 3 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00''de izleyiciyle buluşacak. 2014''teki 6-8 Ekim provokasyonu sırasında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını konu edinen filmin "Kanlı Ekim" isimli YouTube hesabından ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacağı açıklandı.

6-8 EKİM FİLMİ AÇIKLAMASI

''6-8 Ekim Filmi Yapım Koordinatörlüğü'' tarafından "6-8 Ekim" filmi hakkında yapılan açıklamada "Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının mazlumca katledilişi ile alakalı sinemamızı izleyerek ve sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacağınıza inancımız tamdır. İnternet sinemamız ile alakalı sunmuş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

YASİN BÖRÜ KİMDİR?

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)''nin çağrısı sonrası Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)''nin Suriye''nin Halep ilinin Kobani kasabasını kuşatmasını protesto için birçok ilde protesto gösterileri düzenlendi.

Kurban Bayramı''nın 4. günü olan 7 Ekim''de Diyarbakır''ın İskanevleri semtinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)''a yakın bir dernek bünyesinde kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları göstericilerin saldırısına uğradı.

Yüzlerinde maske bulunan PKK sempatizanları tarafından Börü ile birlikte Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgüz bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılıp üzerlerinden arabayla geçilerek katledildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar