Yargıtay yarın yeni başkanını seçecek

Yargıtay yarın yeni başkanını seçecek
Yargıtay üyeleri yeni Başkanın belirlenmesi için yarın sandık başına gidecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık hizmet süresi sona erdi. Bu kapsamda Yargıtay üyeleri, yeni başkanın belirlenmesi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

348 Yargıtay üyesinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan seçimlerde, yeni başkanı belirleyecek olan Yargıtay üyelerinin oyları belirleyici olacak. Seçimde en az 175 üyenin oyunu almayı başaran aday, Yargıtay Başkanı olarak göreve başlayacak.

Yarışta, mevcut Başkan Mehmet Akarca ile terör davalarının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk arasında bir rekabet yaşanacak. Ancak adaylar arasında belirtilen Şentürk'ün başkanlığını yaptığı dairenin, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Milletvekili Can Atalay için verdiği hak ihlali kararlarına uyum sağlamaması, seçimlerin seyrini etkileyebilir.

Bu seçimler, Türkiye'nin yargı sisteminde önemli bir dönüm noktasını oluşturacak. Yargıtay Başkanlığı gibi kritik bir pozisyonda kimin göreve geleceği, Türkiye'nin hukuki ve adli süreçlerinde etkili bir rol oynayacak. Bu nedenle seçim süreci yakından takip edilirken, adil ve şeffaf bir seçim sürecinin yaşanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar