Yabancılara konut satışında Antalya ikinci sıraya geriledi

Yabancılara konut satışında Antalya ikinci sıraya geriledi
Şubat ayı konut satış istatistikleri, Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 artarak 93 bin 902'ye ulaştığını gösteriyor.

Bu satışlar arasında İstanbul, 16 bin 344 konut satışı ve yüzde 17,4'lük payıyla en üst sırada yer aldı. Ankara, 8 bin 300 konut satışıyla ikinci sırada gelirken, İzmir 5 bin 168 konut satışı ile üçüncü oldu. Ancak, dikkat çeken bir değişim yaşandı; Ocak ayında birinci sırada olan Antalya, Şubat ayında 659 konut satışıyla ikinci sıraya geriledi.

Antalya'da, Şubat ayında 3 bin 247'si ikinci el satış olmak üzere toplam 5 bin 28 konut satıldı. Benzer şekilde, Isparta'da bu rakam 368'i ikinci el satış olmak üzere 501, Burdur'da ise 112'si ikinci el satış olmak üzere toplam 172 olarak kaydedildi.

Yabancılara yapılan konut satışlarına baktığımızda ise, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,9 azalarak bin 846'ya düştü. Ancak, bu satışlarda İstanbul hala ilk sırayı koruyor. İstanbul'u sırasıyla 659 konut satışı ile Antalya ve 151 konut satışı ile Mersin takip ediyor. Antalya, Ocak ayında 747 konut satışı ile ilk sırada yer alıyordu ancak Şubat'ta bu sıra İstanbul'a geçti.

Yabancılara konut satışında Antalya ikinci sıraya geriledi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar