Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Oğuz Ekici

Oğuz Ekici

Her Telden

Menajerimi Ara ya zirveye oturacak ya da reyting canavarına kurban olacak

Ekranların yeni dizileri arasında yer alan Menajerimi Ara, ilk 8 bölümünü izleyici ile buluşturdu. Farklı yapımların kokusunu almayı iyi becerdiğimden, dizinin tanıtım reklamlarının yapıldığı günlerden itibaren beklemeye başladım.

Dizinin farklı bir şekli olacağı konusunda içimde önemli bir sezi oluşmuştu. Bu sezinin nelerden kaynaklandığı meslek sırrı olmaya dursun, oyuncu kadrosundan da iyi sinyaller aldım.

Keza, Barış Falay'ın uzun süreden bu yana güçlü bir rol ile karşımıza çıkmadığını biliyorduk. Falay'ın bu dizide en önemli handikaplarından biri, Medcezir'deki Selim rolü ile karşılaştırılacak olması. Medcezir'deki dürüst, iyi kalpli ve ahlaklı Selim'in yerine, kazanmak için her türlü yolu göze alabilecek, hırslı ve etik değerlerden uzak bir karakter önümüze çıkıyor.

Tabii ki de iki yapım birbirinden çok farklı ancak seyircinin Selim'in etkisinden yüzde 100 çıkamadığını da görüyoruz. Burada, Barış Falay'ın iyi oyunculuğunun yanı sıra karakterlerin Barış Falay'ın üzerine tam oturmasının da payı var elbet.

Ancak dizi senaristlerinin, Selim ve Kıraç karakterlerinin karşılaştırılacağını hesaba kattığını da düşünüyorum. Barış Falay'a yeni rolünde başarılar, bence bu rolün de en iyi şekilde üstesinden gelecek.

ÇAĞATAY ULUSOY ETKİSİ BAŞARILI

Şimdi gelelim dizi ile ilgili en önemli ayrıntılardan birine. Tuba Büyüküstün, Nebahat Çevre, Nükhet Duru gibi isimlerle başlayan yıldızlar geçidi Çağatay Ulusoy, Melisa Şenolsun, Ediz ve Derya Baykal ile devam etti.

Yıldızlar geçidinin şüphesiz ki diziye etkisi büyük. Ayrıca bu kadar ismi ikna edip bu rollerde oynatmak da büyük başarı. Bir yandan ekibi tebrik ede duralım, diğer yandan ise Çağatay Ulusoy detayının diziye başarı ile iliştirildiğini söyleyelim.

Çağatay Ulusoy'un fanları uzun süreden bu yana yakışıklı oyuncuyu merak ediyorlardı. Dizide, Çatalca'da bir kulübede olduğu gösterilen Ulusoy'un gerçekten de o kulübede bir süreden bu yana inzivaya çekildiği söyleniyordu. Ulusoy'un yeni imajı da ilk kez seyirci karşısına çıkmış oldu.

Ayrıca, Deniz Can Aktaş ve Çağatay Ulusoy'un bir araya gelmesi de 'genç' ve 'tecrübeli' oyuncu kavramlarının da bir araya gelmesini sağladı.   Ulusoy'un Barış Havas'a verdiği öğütler de hoş bir hava oluşturdu. Ancak, yıldızlar geçidinin nasıl devam edeceği ve etkisinin ne kadar süreceği merak konusu.

EN AZ 1-2 BÖLÜME KADAR SAĞLAM BİR MANEVRA GEREKİYOR

Evet, diziyi zevkle izlediğimizi söyledik ama şimdi de korktuğumuz noktaya gelelim. Dizinin ilk bölümlerinde, ajansta sürekli oyuncu sorunları ile uğraşıldığı görülüyor. Evet, dizinin ana konusu menajerlik faaliyetleri ancak izleyici belirli bir süre, oyuncu sorunlarını izlemekten sıkılabilir.

Amacımız senaristlere akıl vermek değil ancak en az 1-2 bölüme kadar sağlam bir konu ile yükselişe geçmezlerse, izleyiciler oyuncu sorunlarından sıkılabilirler.

Ben yeni bölümler için bu manevraların yapılacağını görebiliyorum fakat bunu tahminlerde değil, ekranda görmemiz gerekiyor. Menajerimi Ara şimdilik oyuncu kadrosu ve konusu ile gelecek vaat ediyor, mekanlar da iyi tasarlanmış.

Tüm bunlarla beraber, eğer izleyici kendi hayatından kesitleri, dizide göremezse hızlı bir şekilde kopmaya başlayacaktır. Buna da dikkat!

BAKALIM DEĞİŞİKLİK NASIL YANSIYACAK

Öte yandan dizinin 6. Bölümün yayınlanmasının ardından, projenin ilk senaristi Yelda Eroğlu ile sürpriz bir şekilde ayrılık kararı alınmıştı. Eroğlu'nun yerine Atalar'ın gelmesinin ardından dizideki değişiklikler de merak edilmeye başlanmıştı.

Kulislerde, Eroğlu'nun yerine Atalar'ın getirilmesi ile ilgili flaş bir iddia yer aldı. Söz konusu iddiaya göre, Atalar ile yolların ayrılmasının nedenlerinden birinin de ilk 6 bölümün aynı düzlem üzerinde gitmesi ve sürekli oyuncu sorunlarına odaklanılması gösterildi.

Umarım bu kan değişikliği, reytinglere yansır ve keyifle izlediğimiz dizi, uzun soluklu bir hal alır. Eroğlu ve Atalar arasındaki değişikliğin dizinin konusuna nasıl yansıyacağı ise ilerleyen bölümlerde daha da netlik kazanacak. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları