WWF Türkiye'den kritik bir karar daha: O holdinglerle bağlar kopuyor!

WWF Türkiye'den kritik bir karar daha: O holdinglerle bağlar kopuyor!
Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda maden sahasını genişletmek için ağaç kesilmesi sürecinde WWF-Türkiye Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’i üyelikten çıkarmıştı. WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) dikkat çeken bir karar daha aldı.

İkizköy’de bulunan ormanda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin maden sahasını genişletmek için gerçekleştirdiği ağaç kesiminin ardından çeşitli tartışmalar ortaya çıktı. Patronlar Dünyası Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in WWF Türkiye üyesi olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre WWF-Türkiye yönetimi Ebru Özdemir ile yollarını ayırma kararı vermişti. Türkiye’nin önde gelen iş insanlarının yönetiminde bulunduğu WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) dikkat çeken bir karar daha aldı.

VAKFIN MİSYONUNA UYMAYAN SEKTÖRLERLE YOLLARI AYIRACAKLAR

Akbelen ormanıyla ilgili gelişmelerin yaşandığı temmuz ayında vakfın mütevelli heyetinden bulunan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile yollarını ayıran WWF-Türkiye yönetimi vakfın misyonuyla uyuşmayan sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarıyla yollarını ayırma kararı aldı.

KOÇ HOLDİNG İLE BAĞLAR KOPABİLİR

Sözcü’nün haberine göre WWF-Türkiye, öncelikle madencilik sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle yollarını ayırma kararı aldı. Buna göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı WWF-Türkiye ile bağlarını koparacak.

WWF ÜYESİ OLUP MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE OLAN ŞİRKETLER

Vakfın kurucuları arasında yer alan ve mütevelli heyetinde bulunan bu iki ismin yönettiği şirketler madencilik sektöründe faaliyet gösteriyor. Koç Holding’in Demir Export adlı şirketi 1957’den bu yana, Eczacıbaşı’nın ise ESAN adlı şirketi 1978 yılından beri Türkiye’nin farklı bölgelerinde madencilik yapıyor. Ayrıca vakfın üyeleri arasında yer alan Murat Özyeğin’in yönetici olduğu Fiba Holding, Polyak adlı madencilik şirketinin ortağı. Vakfın misyonuyla uyuşmayan sektörlerde faaliyet gösteren isimlerle ağustos ayı içerisinde ilişkisini keseceği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar