Wilfried Zaha ve Eric Bailly’e Afrika Uluslar Kupası’ndan şok!

Wilfried Zaha ve Eric Bailly’e Afrika Uluslar Kupası’ndan şok!
Süper Lig'in Fildişi Sahili iki yıldızı Wilfried Zaha ve Eric Bailly, takımlarının Afrika Uluslar Kupası kadrosuna davet edilmedi.

Galatasaray'dan Wilfried Zaha ve Beşiktaş'tan Eric Bailly, Fildişi Sahili Milli Takımı'nın 34. Afrika Uluslar Kupası kadrosuna alınmazken, Trabzonspor'dan Nicolas Pepe ve Gaziantep FK'dan Max Gradel, milli takım için davet edildi.

Fildişi Sahili Futbol Federasyonu tarafından yapılan resmi açıklama, 34. Afrika Uluslar Kupası kadrosunu duyurdu ve bu kadroda Galatasaray'ın Zaha ile Beşiktaş'ın Bailly'si yer almadı. Ancak Trabzonspor'dan Pepe ve Gaziantep FK'dan Gradel, milli takım kadrosuna çağrıldı.

Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde 13 Ocak'ta başlayacak olan turnuvadaki maçlar, 6 farklı statta ve 5 ayrı şehirde oynanacak. Turnuva, 11 Şubat'ta sona erecek. Grup aşamasında birinci ve ikinci olan takımlar ile altı gruptaki en iyi dört üçüncü takım, son 16 turuna yükselmeye hak kazanacak.

Bu organizasyon, haziran-temmuz aylarında planlanmış ancak ev sahibi ülke Fildişi Sahili'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Ocak 2024'e ertelenmişti. Afrikalı futbolcuların yer aldığı Türkiye dahil birçok ülkedeki kulüpler, turnuva boyunca milli takımlarının mücadele ettiği sürece bu oyuncularını kullanamayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar