Watsons Türkiye'nin resmi dilini Arapça sanınca!

Watsons Türkiye'nin resmi dilini Arapça sanınca!
Güney Koreli kişisel bakım ürün marketi Watsons, Nisan ayı kataloğunun 44. ve 45. sayfalarını Arapça olarak hazırladı. Söz konusu kataloğa Arapça sayfa eklenmesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kullanıcıların bazıları bir daha markayı tercih etmeyeceğini belirten paylaşımlar yaptı.

WATSONS TÜRKİYE'NİN RESMİ DİLİNİ ARAPÇA SANINCA!

Resmi kaynaklar tarafından dünyada en çok mülteci bulunan ülkenin Türkiye olduğunun açıklanması ardından Watsons''dan tepki çeken bir hareket geldi. Türkiye''de yayınlanan bir katalogun bazı sayfalarını Arapça olarak hazırlayan kozmetik firması Watsons, sosyal medyada gündem oldu. Watsons''ın nisan ayı kataloğunun 44 ve 45. sayfalarının Arapça olarak basılması ve yayımlanması sonrası tüketiciler, Twitter''da markayı boykot etme kararı aldı.
 
TEPKİLER SONRASI KALDIRILDI
 
Sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılaşan firma, söz konusu sayfaları web sitesinden apar topar kaldırdı. Tepkilerden sonra sayfaların silinmesi ile kataloğun 40''ıncı sayfada bittiği görüldü.
 

 
TREND TOPIC OLDU
 
''Watsons Boykot'' etiketi ile Twitter''da 10 bine yakın atılan tweetle gündem olan konu hakkında yoğun tepkiyle karşılaşan firma, söz konusu sayfaları web sitesinden apar topar kaldırdı. Tepkilerden sonra sayfaların silinmesi ile kataloğun 40''ıncı sayfada bittiği görüldü.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar