Vladimir Putin, 5’inci kez Rusya Devlet Başkanı oldu

Vladimir Putin, 5’inci kez Rusya Devlet Başkanı oldu
Rusya'da gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde Vladimir Putin'in zaferi kesinleşti.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre, Putin, oy oranının yüzde 87'sini alarak beşinci kez Rusya'nın devlet başkanı seçildi.

Seçimler, 15 Mart'ta başlayıp 17 Mart'ta sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayımı başladı ve geçici sonuçlar açıklandı. Putin'in rakipleri arasında Rusya Komünist Partisi'nin adayı Nikolay Haritonov, Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov ve Rusya Liberal Demokrat Parti adayı Leonid Slutskiy bulunuyordu. Ancak Putin, oyların yüzde 87,30'unu alarak rakiplerini geride bıraktı.

Seçimlere katılım oranı yüzde 74,22 olarak açıklanırken, Putin'in zaferi Rusya'nın farklı bölgelerinde de netlik kazandı. Özellikle Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği bölgelerde ve Kırım'da Putin'in oy oranı oldukça yüksek oldu.

Putin'in zaferinin ardından tebrikler de gelmeye başladı. Özellikle Rusya'ya yakın müttefik ülkeler olan Venezuela, Nikaragua ve Küba, Putin'i tebrik eden ilk ülkeler arasında yer aldı.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun resmi olmayan sonuçlarına göre Putin'in seçim zaferi resmen açıklanmasıyla birlikte 6 yıl daha Rusya'nın başkanlığını yapacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar