Veterinerin arabasını köpekler parçaladı

Veterinerin arabasını köpekler parçaladı
Kastamonu’da bir veteriner hekime ait araca saldıran sokak köpekleri, çamurlukları ile kaporta zarar verdi. Durumu fark eden veteriner hayatının şokunu yaşadı.

Kastamonu il merkezi Saraçlar Mahallesi'nde ikamet eden Veteriner Hekim Şamil Buğra Köse, evden işe gitmek için aracına yöneldiğinde şoku yaşadı.

Aracının sağ ve sol çamurlukları ile ön tampon bölgesinde kırıklar oluştuğunu ve zarar verildiğini gören Veteriner Hekim Şamil Buğra Köse, sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kamerasını kontrol etti.

4 KÖPEK PARAMPARÇA ETTİ

Güvenlik kamerasını inceleyen Veteriner Hekim Şamil Buğra Köse, 4 tane sokak köpeğinin aracına saldırdığını gördü. Köpeklerin saldırdığı aracın sağ ve sol çamurluklarda kırıklar oluşurken, ön tampon ve kaportada da köpeklerin diş izleri oluştu. Aracın, ayrıca çamurlukların iç bölümlerinde bulunan yalıtımı da zarar gördü.

g2.jpg

Veteriner Hekim Şamil Buğra Köse, başıboş gezen ve saldırgan tavırlar sergileyen sokak köpekleriyle ilgili belediyeye müracaat ederek işlem yapılmasını talep etti.

"AKLIMA GELEN 2 SEBEP VAR"

Tutanak tutturarak aracını tamir için sanayiye bıraktığını belirten Veteriner Hekim Şamil Buğra Köse, “Rutin olarak sabahları işe giderken aracımı kullanıyorum. Akşamları yine aynı şekilde park ediyorum ve evime gidiyorum. Bugün sabah saatlerinde aracıma bir köpek saldırısı oldu. Bunun arka planında neden olduğunu düşünmek gerekirse insanın aklına birçok sebep geliyor.

Köpekler, kedilere nazaran biraz daha sürü halinde yaşayan hayvanlardır. Aralarında bir dominant ilişki mevcuttur. Köpekler her zaman kendisine bir sürü lideri arar. Sürü lideri ile birlikte genellikle köpek toplulukları grup halinde gezinebilirler. Bu sayede bölgelerini korurlar, birlikte avlanırlar. Sürü lideri, bir şeyi tehdit olarak fark ettiğinde bölgeyi korumakla mükelleftir ve beraber gezdikleri arkadaşlarıyla da hareket eder. Kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi 3-4 tane köpek sürü halinde araca saldırıda bulunuyor.

Aklıma gelen iki sebep var. Birincisi kameralarda çok fazla belli olmuyor ama bir ihtimal dahilinde kedinin belki de köpeklerden kaçarken arabaya sığınması sonucu araca saldırmış olabilir. Bir diğeri de aracın seyir ettiği güzergahta farklı hayvan kokularını aldığında sürü lideri o kokuları bir tehdit olarak algılayabilir. Bu şekilde sürüdeki diğer arkadaşlarını da uyararak bu tehdidi daha detaylı araştırmak isteyebilirler. Aklıma bu sebepler geliyor. Belli ki ya aracın içerisinde kendilerine bir tehdit unsuru gördüler ya da araçtan farklı bir koku aldılar” dedi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar