Vergi uzmanı Ozan Bingöl kara haberi verdi. Rekor zam gelecek

Vergi uzmanı Ozan Bingöl kara haberi verdi. Rekor zam gelecek

Benzin ve motorindeki zam dengesi bumerang gibi gidip gelirken, Vergi uzmanı Ozan Bingöl zam için yeni tarih verdi.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik, en çok akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiledi. Zamlardan en çok nasibini alan benzin ve motorin ikilisi için yeni zamlar yola çıktı.

Picture background

Bu gece yarısı itibarıyla motorine 1 lira 63 kuruş, benzine ise 1 lira 64 kuruş zam geleceği açıklandı. Zam sonrası gözler yeni zamların ne zaman geleceğine çevrilirken, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün zam hesabı sürücüleri kara kara düşündürdü.

Picture background

“4 LİRAYI AŞAN BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU”

Sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşım yapan Bingöl, yaptığı hesabı şöyle duyurdu:

Cumhurbaşkanı aksi bir karar almaz ise 3 Temmuz tarihinde yani on üç gün sonra akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki ÖTV tutarları Haziran ayı ÜFE’si sıfır bile gelse otomatik olarak en az %17,87 oranında artacaktır. KDV’si ile yaklaşık artış tutarı 2 ila 2,5 lira arasında olacaktır. Bu geceki zam ile birlikte örneğin benzinde on üç gün sonra toplamda pompaya yansıyacak 4 lirayı aşan bir artış söz konusu olacaktır.

maxresdefault.jpg

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA… İŞTE ZAM ORANLARI

Hem motorin hem de benzin litre fiyatı için zam oranının 1,30 TL seviyelerinde olacağı beklenirken, bugün rakam netleşti. Benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılacağı öğrenildi. Son olarak bayram öncesinde mazot fiyatı 1,34 TL zamlanmıştı.

Bu zam oranlarına göre ortalama benzin fiyatı İstanbul'da 41,90 TL'ye, Ankara'da 42,88 TL'ye ve İzmir'de 43,16 TL'ye yükselecek. Motorin ise İstanbul'da 42,28 TL, Ankara'da 43,26 TL ve İzmir'de 43,63 TL'yi görecek.

ekran-goruntusu-2024-06-20-104207.png