Vergi, SGK prim ve ceza borcu olanlara müjde!

Vergi, SGK prim ve ceza borcu olanlara müjde!
Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan en kapsamlı yapılandırma paketi yolda! Milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran bu haberin detayları ise merak konusu oldu. İşte pakete dair tüm detaylar…

VERGİ, SGK PRİM VE CEZA BORCU OLANLARA MÜJDE!

Vergi, SGK prim ve ceza borcu olan vatandaşlara destek için hükümetten beklenen adım geldi Düzenlenecek olan yapılandırma paketi ile heyecana kapılan vatandaş; paketin detaylarını merak ederken, konuyu da sıkı takibe aldı.

Ünlü Ekonomist Muhammet Bayram, yapılandırma paketine dair merak edilenleri bir bir yanıtladı. Muhammet Bayram ise yaptığı bir açıklamada; “Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması yapılacak. Devletimiz sözleşmeli personel, 3600 ek göstergesi, asgari ücretteki artışla vatandaşın cebine 1 lira daha fazla koyma adına önlemler alıyor. Özellikle; esnafımız, vatandaşımızın vergi borçları, SGK primleri birikti. Devletimiz diyor ki ben herkesin borçlarını yapılandıracağım. Bu paket 84 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bir paket olacak. Kamu alacağı kapsamındaki tüm borçları yakından ilgileniyor.” İfadelerini kullandı.

EYT kapsamında onlar da emekli olabilecek!

MTV, vergi, SGK prim, matrah artırımına dair borcu bulunan ve ödenemeyen diğer esnafın kamuya olan borçlarına karşılık mahkemelik olanlar olanlarda düzenlemede olan “yapılandırma paketi”nden faydalanabilecek. Hatta bu sayede emekli dahi olabilecekler.

Düzenlemede olan yapılandırma paketi sadece 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan borçları kapsayacak. 1 Ocak 2023 itibariyle Ocak ayı içerisinde tahakkuk edilen MTV borçları da bulunuyor. Eğer bu borçlar ödenmezse 31 Aralık 2022 itibariyle tüm borçları kapsıyor.

Borçların tutarına karşılık bir yenilik olacak mı?

Özellikle bankalar tarafından takibe düşen borçların bir kısmı silindi. Belediye, özel il idaresi gibi kurumlara olan borçlar da söz konusu olduğunda ise 5.000 TL ye kadar olan borçlarında silinmesi bekleniyor. 

31 Aralık 2022 tarihini bir başlangıç olarak aldığımızda ise; kamuya dair borçların kapsamına vergi, ceza, primler de dahil edilecek. Banka gibi özel kurumlarda ise beklenti; ana para haricinde işleyen faizin silinmesi yönünde. Örneklendirerek açıklamak gerekirse; 10.000 TL ye karşılık 20.000 TL faiz işlediyse eğer faizin tamamının silinmesi bekleniyor. Ana parayı ise peşin ödemek isteyenler için ekstra indirim ve taksitle ödemek isteyenler için 48 aya varan vadelendirme imkanı da beklentiler arasında.

Yapılandırma paketinin yürürlülğe girmesi ise EYT görüşmesinin TBMM’den geçmesinin ardından, Mart ve Nisan aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar