Vatandaşlar ucuza et alabilmek için birbirlerini ezdi

Vatandaşlar ucuza et alabilmek için birbirlerini ezdi
Et ve Süt Kurumu, kasapta kilosu 200 TL’ye satılan kıyma 90 TL, 230 liraya satılan kuşbaşı 100 TL, kasapta 325 lira olan biftek 135 TL’ye satışa çıkarınca vatandaşlar tarafından izdiham yaratıldı.

Ankara''da Et ve Süt Kurumu önünde yaşananlar Türkiye''deki hayat pahalılığı gerçeğini gözler önüne serdi. Her defasında Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında uygulanan ambargolar nedeniyle oluşan kuyrukları "Eski Türkiye" olarak lanse eden AKP''nin yeni Türkiye''sinde vatandaşlar daha ucuza 1 kilo et alabilmek için saatlerce sırada bekledi. 

"BİZİ YÖNETENLER DURUMUMUZU GÖRÜYOR MU?"

2023 itibariyle et fiyatları yükselmeye devam ediyor. Talebin fazla olması nedeniyle satışların kişi başı 1 kilo ile sınırlandırıldığı Ankara Kızılay’daki marketin önünde saatlerce sıra bekleyen bir vatandaş, “Bizi yönetenler burada gelip durumumuzu görebiliyor mu? Benim sıcak yatağımda olmam lazımdı. Sabah kalkıp, güzelce kahvaltımı yapıyor olmam lazımdı. Oysa ben sabahın köründe buraya gelmişim et kuyruğunda bekliyorum, neden? Birer kilo veriyorlarmış onu alıp gideceğiz. Yıllarca çalıştım, ülkeme hizmet ettim. Bunu mu hak edecektim” dedi.

Talep çok fazla olduğu için et satışları da erken saatlerde tükeniyor. Vatandaş ucuz et alabilmek için sabahın erken saatlerinde, gün ağarmadan yollara düşüyor. Ankara Kızılay’daki Et ve Süt Kurumu marketinin önü de uzun zamandır bu durumda.

"UTANMALARI GEREKİYOR"

Saat 6’dan beri et alabilmek için sırada beklediğini ifade eden 70 yaşındaki vatandaş, şunları söyledi:

“Hükümetin, bu insanların kuyrukta beklemesinden utanması gerekiyor. Şöyle bir bakın hep yaşlı… Kıyma, sucuk alacağım. Kasapta 160-170 lira nasıl alacaksın? Aldığın emekli maaşınla kasaptan alınca geçinebilecek misin? 5 bin 600 emekli maaşı alıyorum. Geçinemiyoruz, sürünüyoruz. Bir de akşam taksi durağında bekçilik yapıyoruz. 70 yaşındayım, bu yaştan sonra taksi durağında bekçilik yapıyorum.”

"SABAH NAMAZINI KILMADAN UCUZ ET İÇİN YOLLARA DÜŞÜYORLAR"

Sabahın erken saatlerinden beri sıra beklediğini belirten bir vatandaş ise “Alacağımız bir kilo kıyma. Burada 80-90 lira, kasapta 130-140. Kasaba ayağımızı gönderemiyoruz. Ne geçinmesi, dileniyoruz. Bu millet, namazını kılmadan 1 kilo et alalım diye sokaklara düşüyor” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar