Vatandaş 3 kuruşunu enflasyona karşı korumak için çareyi kripto para da buldu: Son 1 buçuk yılda rekor artış

Vatandaş 3 kuruşunu enflasyona karşı korumak için çareyi kripto para da buldu: Son 1 buçuk yılda rekor artış
Enflasyonla mücadele için kripto paraların potansiyel bir koruma aracı olarak görülmesi, kripto varlıklara olan ilginin artmasının temel nedenlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Yüksek enflasyon, ağırlaşan yaşam şartları, alım güçlüğü... KuCoin tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkiye'de bu gerekçelerle kripto paraya ilgi her geçen gün artıyor.

Kripto para piyasalarında hacim 1,072 trilyon dolar seviyesinde.

Türkiye'de kripto para yatırımlarındaki önemli artış, on bir buçuk aylık bir süre içerisinde dikkat çekici bir şekilde gözleniyor. Özellikle genç nesil, bu yükselişte belirgin bir rol oynuyor.

Kripto paraların enflasyonla başa çıkma potansiyeli, bu dijital varlıklara olan ilginin ana nedeni olarak öne çıkıyor. Türkiye'deki KuCoin tarafından gerçekleştirilen bir araştırma anketine göre, son on bir buçuk ay içinde kripto para kullanımı Türkiye nüfusunun yüzde 40'ından yüzde 52'sine kadar yayılmış durumda.

"Türk lirası değer kaybettikçe kriptoya ilgi artıyor"

Dünyanın beşinci büyük kripto borsası olan KuCoin, bu verileri son "Kripto Kullanıcılarını Anlama" raporlarında analiz ettikleri 500 kişinin anket cevaplarına dayanarak topladı.

KuCoin temsilcisi, "Türkiye ve önceki ülke raporlarımıza göre, Türkiye'de kripto yatırımcı sayısının ve yüzdesinin artması, özellikle Türk lirasının ABD dolarına karşı değer kaybetmesinin yüzde 50'den fazla olması nedeniyle enflasyona karşı bir koruma olarak kripto paralara artan ilgi ve kabulü yansıtmaktadır," şeklinde açıklamada bulunuyor.

KuCoin temsilcisi, benzer şekilde Brezilya ve Nijerya için de önceki KuCoin raporlarına atıfta bulundu ve bu ülkelerin benzer enflasyon sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Ankete göre katılımcıların yüzde 58'i kripto para yatırımının ana nedeninin "uzun vadeli servet biriktirme" olduğunu ifade ediyor, yüzde 37'si ise bunu bir değer saklama aracı olarak kullanmayı amaçlıyor.

Türkiye'de "Hangi kripto paralara yatırım yapıyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlarda ilk sırada Bitcoin bulunuyor. Katılımcıların yüzde 71'i Bitcoin'e sahip olduklarını belirtirken, yüzde 45'i Ethereum ve diğer stabil coinlere sahip.

Erkekler hala kripto para yatırımı yapmaya daha yatkın görünse de, Türkiye'deki genç kadınların da giderek daha fazla yatırım yapmaya yönelmeye başladığı gözlemleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar