Van'ın ters evi, 300 bin ziyaretçiyi ağırladı

Van'ın ters evi, 300 bin ziyaretçiyi ağırladı
Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından 2021 yılında hayata geçirilen ters ev, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Duman, ters evin sadece Van merkezine değil, çevre mahallelere ve kırsal alanlara da hizmet verdiğini belirtti.

Van'ın Şerefiye Mahallesi'nde İpek Park içerisinde bulunan 2 katlı ters ev, 2021 yılında kapılarını ziyaretçilere açtı. İlk günlerden itibaren büyük bir ilgiyle karşılanan ters ev, özellikle İranlı turistler başta olmak üzere her kesimden ziyaretçiyi ağırladı. İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Duman, ters evin yanı sıra İpek Park'ta bulunan diğer eğlence alanları hakkında bilgi verdi.

Duman, “2021 yılında hizmete açılan İpek Park, buz pisti, engelsiz kafe, 7D sinema, çocuk kreşi ve kütüphanesi, açık voleybol ve basketbol sahaları ile çizgi film karakter heykellerine ev sahipliği yapıyor. Ancak özellikle ters ev, Van’ın simgesi haline geldi. Yıllık 100 binin üzerinde ziyaretçisi olan bu mekan, sadece Van merkezi ve çevre mahalle sakinlerini değil, aynı zamanda kırsal mahallelerden ve çevre ilçelerden gelen ziyaretçilere de hizmet veriyor” dedi.

Duman, ters evin sadece turistlere değil, aynı zamanda kırsal mahallelerden gelen çocuklara, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz hizmet sunduğunu belirtti. Ayrıca, karne zamanlarında karnesini getiren tüm çocuklara da ücretsiz hizmet verildiğini vurgulayan Duman, böylece sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyledi.

Duman, ters eve olan ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Özellikle Van’daki turizm acenteleri, belirli saatlerde turistleri getirmek için bizimle diyaloğa geçiyorlar. En çok İranlı turistler ilgi göstermektedir. İranlı turistler sürekli geliyorlar. Şu ana kadar hedefimizin çok üstünde beklentimizi karşıladı. Buranın cazibe merkezi olmasında işletenlerin büyük katkıları oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar