Van’ın değişmeyen damak tadı

Van’ın değişmeyen damak tadı
Van'da 1939 yılından bu yana üretilen ve her mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da popülerliğini koruyarak vazgeçilmezler arasında yerini aldı.

1939 yılından bu yana Van'da faaliyet gösteren 10 metrekarelik Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen Van çöreği, uzun yıllardır kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir lezzeti haline geldi. Tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belirli bir oranda karıştırılmasıyla hazırlanan meşhur Küçük Yıldız çöreği, talep üzerine pek çok ülkeye ihraç ediliyor.

aw172667-02.jpg

Fırıncılık mesleğini 1976 yılından beri sürdüren Seyfi Duman, bu meslekten ve iş yerinden vazgeçemediğini dile getirdi. İlk olarak amcaları tarafından işletilen fırının daha sonra kendileri tarafından devralındığını belirten Duman, ilerleyen zamanlarda ise yeğenlerine devredeceğini ifade etti.

aw172667-04.jpg

Küçük Yıldız çöreğinin Van kahvaltısının olmazsa olmazlarından biri olduğunu vurgulayan Duman, "Van çöreği denince akla Küçük Yıldız geliyor. Bunun sebebi, kalitesidir. Biz hiçbir zaman kaliteyi bozmuyoruz. Kaliteyi koruduğunuzda insanlar her zaman sizin peşinizden gelir. Burada üretilen çöreklerle diğer fabrikalardaki çörekler arasında yüzde 50'lik bir kalite farkı bulunmaktadır. Bu fark da kaliteden kaynaklanmaktadır. Burası sadece tadıyla değil, aynı zamanda tarihiyle de önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar