Van'da yüzlerce kadın ilk defa tiyatro ile buluştu

Van'da yüzlerce kadın ilk defa tiyatro ile buluştu
Van'da, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın öncülüğünde yürütülen "Kadının Gücü Van'ın Gücü" projesi, yüzlerce kadını ilk defa tiyatro ile buluşturdu.

Van Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen ‘Siyabend ile Xece' oyunu, katılımcı kadınların heyecanla izlediği bir etkinliğe dönüştü.

Kadınların sosyal hayata daha aktif katılımını hedefleyen "Kadının Gücü Van'ın Gücü" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, binlerce kadın ilk kez tiyatro deneyimi yaşadı. Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, projenin amacını 50 bin kadını sinema, tiyatro ve söyleşilerle buluşturarak belirlediklerini ifade etti. Biçek, bugüne kadar yaklaşık 30 bin kadını bu etkinliklerle buluşturduklarını dile getirerek, "Bugün de 395 kadınımızı Van Devlet Tiyatrosu'na getirdik. Kadınlarımızın ilgisi güzel. Biz ailelerimize, annelerimize çok önem veriyoruz. Toplumun en temel taşı olan aileyi güçlendirmek istiyoruz. Ailenin de en temel taşı kadınlardır. Bu nedenle de kadınlarımızı güçlendirmek için bu projelerimizi yürütüyoruz" dedi.

Projede hayatlarında ilk kez tiyatro deneyimi yaşayan kadınlar, bu deneyimin mutluluğunu yaşarken, Van Valisi Dr. Ozan Balcı'ya teşekkür etti. Etkinlik, katılımcılara hediye dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

"Kadının Gücü Van'ın Gücü" projesi, Vanlı kadınların kültürel etkinliklere erişimini artırarak toplumsal katılımı güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu etkinlikler aracılığıyla kadınlara yeni deneyimler kazandırılırken, toplumun genelinde de kadınların rolü ve gücüne vurgu yapılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar